Lihtne, tervislik ja maitsev kreeka salat

Suvise soojaga pole paremat kui värske, mahlane ja tervislik salat. Kreekas on maitsvate salatite valmistamises juba aastatuhandete pikkused traditsioonid.  

Meie kreeka salati valmistamiseks on vaja tomatit,  kurki, paprikat, sibulat, oliive, oliive, feta juustu  ja oliivõli. Hea kui on fetajuust on viilutatud (mitte kuubikutena), fetat on ka Eesti poodides sellisel kujul vabalt saada.

Nüüd noale ja kätele valu, haki tomat väikesteks tükkideks, samuti kurk ja paprika. Kivideta oliivid haki viiludeks. Sibul võib salatisse minna sibularingidena või siis poolringidena ehk viilutatult.

Pane köögiviljad kaussi, peale pipart ja soola, vala peale natuke extra virgin oliivõli, sega läbi. 

Tõsta paras ports taldrikusse ja pane peale fetajuustu viil. Kõrvale võib võtta veel ka  röstitud või pannil õliga praetud saiaviilu. Kõrvale sobib klaas valget veini või vahu­veini.

Lihtne, kiire ja tervislik!

Head isu!