MTÜ Peeteli kiriku sotsiaalkeskus tervitab taas 

Tere kallid sõbrad VBH-st, oleme väga tänulikud, et saame laste jaoks olemas olla ja neid aidata meie sõprade ja toetajate abiga. Natuke infot, kuidas meil 2024. aasta algus läinud on. 

Jätkame endiselt laste toetamist meie päevakeskuses ja vajadusel pakume neile elukohta õpilaskodus, et nad saaksid oma haridusteed jätkata. Praegu elab meie õpilaskodus viis last, kuid see arv võib kiiresti muutuda. Päevakeskuses käib üle 20 lapse.

Jaanuaris, õpetajate streigi ajal, tulid lapsed juba hommikul Peetelisse, et teha oma kooli- ja kodutöid. Veebruari alguses said lapsed nädalavahetusel osaleda suusareisil, mille mõned meie sõbrad nende jaoks korraldasid. Paljudele lastele oli see esmakordne kogemus, kuid reisi lõpuks nautisid suusatamist kõik.

Veebruaris tähistasime nii sõbrapäeva kui ka Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva. Koolivaheaeg oli täidetud mitmesuguste põnevate tegevustega. Lapsed mängisid InGame’is ja Skypargis, käisid kunstimuuseumis, osalesid klaasitöötoas ja nautisid ujumist.

Juba mitu aastat on noored mehed, kes on teinud oma asendusteenistust Peetelis, pakkunud meile hindamatut abi. Need noored on olnud suureks toeks nii lastele kui ka meie personalile.

Paraku muutus süsteem ja alates jaanuari algusest ei saa me enam neid noormehi appi kutsuda. Peagi saime aru, kui suure panuse nad olid andnud, eriti matemaatika õpetamisel. Lapsed igatsevad väga nende juhendamist, sest noored mehed suutsid pakkuda vajalikku tuge ja motivatsiooni, et koolitööd tehtud saaksid ja hinded korras oleksid.

Meie kasvatajad on küll võtnud endale matemaatikaõpetaja rolli, kuid neil kulub aega, et jõuda samale tasemele. Lastele on pidev tugi ja julgustus ülimalt oluline, sest koolitööd pole nende jaoks lihtsad. Meie eesmärk on tagada lastele hea haridus ning me ei anna alla ka siis, kui hinded on kehvad või kui mõningaid ülesandeid tuleb koolis uuesti teha.

Lisaks kooliprobleemidele häirivad vahel laste õppimist ka muud eluprobleemid. Sellistes olukordades uurime hoolikalt, mis neid vaevab, kuulame ja toetame neid. Vajadusel kaasame meie sotsiaaltöötaja, kes suhtleb kooli, pere või lapse sõpradega, et leida parim lahendus.

Meie eesmärk on pakkuda lastele stabiilset ja toetavat keskkonda, kus nad saaksid areneda ja kasvada. Kuigi asendusteenistuse noormehi me enam appi ei saa, teeme kõik endast oleneva, et tagada lastele vajalik tugi ja juhendamine.

Selle õppeaasta lõpuni on jäänud veel vaid mõned kuud, mis saavad lastele olema väga intensiivsed. Nad peavad keskenduma koolitöödele, et lõpetada jooksev kooliaasta edukalt.

Me oleme väga tänulikud teie sõpruse ja toetuse eest MTÜ Peeteli kiriku sotsiaalkeskuse lastele. 

Jumal õnnistagu teid!