Klima Konform aknapaigaldusprofiilidega töö jätkub

   

KLIMA KONFORM AKNAPAIGALDUSPROFIILIDEGA TÖÖ JÄTKUB

Lühiintervjuu Oto Ehitus OÜ juhatuse liikme Tarmo Eessaarega

Mis panid teid valima sellele projektile just Klima Konformi profiile? Miks mitte renoveerimisel, kus eelarve on niigi piiratud, kasutada kordades soodsamat puitprussi või mõnda teist akende soojustuse lahendust?
Küsisin Bauhofist hinnapakkumise Klima Konform profiilidele ja nad pakkusid just selle toote välja, kuna nad müüvad ka teisi teie tooteid (katuseaknad jne). Ehkki varasem kokkupuude seda tüüpi tootega puudub, siis eelistasin teie poolt pakutavat. Teine, alternatiivne profiil, oli kallim ning tunduvalt pikema tarneajaga.

Mis puutub puitprussi, siis ausalt öeldes oleksimegi seda esialgselt kasutanud, kuid kuna seda ei olnud projektis ette nähtud, siis me seda ka ei teinud.

Kas teil olid eelarvamused/kõhklused Klima Konformi profiilide suhtes?
Ei olnud. Ausalt ei olnud. Ma ei kujutanud ettegi, mis tootega tegu võib olla. Ei olnud mingit kõhklust ega kartust.

Milline arvamus on teil peale nende profiilide paigaldamist tekkinud?
Meie kogemusele toetudes ütleksin, et neid profiile on parem kasutada pigem uusehitisel, kus, erinevalt vanadest majadest, pole ebatasasusi. Klima Konformi profiile ei saa korralikult seina vastu kinnitada, kui sein pole piisavalt sile.

Millist nõu annaksite inimestele, kes plaanivad oma maja fassaadi soojustama hakata Klima Konformi profiilidega?

Klima Konformi profiili kasutamine on hea mõte. Tänu nüüdsele kogemusele olen ma selle paigaldamise juures edaspidi targem.

Kui ma näiteks endale maja ehitaksin, siis kasutaksin kindlasti seda profiili, sest Klima Konform muudab terve akna perimeetri-soojustuses soojapidavaks. Allhanketöid tehes aga kasutan soodsamat lahendust, kui just konkreetset profiili pole projekti sisse kirjutatud. Allhangete puhul ju teatavasti võidab üldjuhul odavam pakkumine.

Loe eelnevaid lugusid samal teemal VBH kliendilehe numbrites 3 ja 4.

Mulla tn 3 objekt, Rakvere