Klima KOnform ja SFS JB-D/L – tugev paar aknapaigalduses

Klima Konform ja SFS JB-D/L

TUGEV PAAR AKNAPAIGALDUSES

Mehis Tiitsar, tootejuht

 

Klima Konform profiilide headuses tänapäevases aknapaigalduses ei kahtle enam ilmselt keegi. Peatselt kehtima hakkavatest karmistatud ehitusnormidest ja üldisest teadlikkusest ja vajadusest muuta ehitised soojapidavamateks pööravad arhitektid ja ehitajad teemale üha rohkem tähelepanu. Üha enam kasutatakse Eestis akende paigaldamisel just Klima Konform süsteemi terviklahendust – akende ümbrus kaetakse terviklikult antud materjaliga. Vaieldamatult saavutatakse sellise lahenduse puhul stabiilseim, tihedam ja soojapidavam tulemus.

Tänasel aktiivsel ehitustandril on leidnud laialdast kasutust nn kombineeritud paigaldussüsteem, kus akende ja madalate lävepakkudega uste all kasutatakse Klima Konform profiile ning külgedel SFS kandureid. Sellise kombineerimise peamiseks põhjuseks võib pidada peaasjalikult soovi aken kinnitada tugevalt ja stabiilselt, samas ei pea kinnitama läbi lengi.

SFS JB-D/L süsteem koosneb komposiitmaterjalist valmistatud alumistest ja külgmistest/pealmistest kinnitusklambritest. Kronsteinid on kasutamiseks hästi läbimõeldud, väga tugevad ja kinnitatuna õigeid kinnitusvahendeid kasutades ka väga stabiilsed. Antud süsteemiga on võimalik aknad avast välja soojustuskihi sisse viia kuni 40 mm. See on üldjuhul piisav kaugus, et minimeerida külmasilla teke akna perimeetri ümber. Ühe kanduri kandevõime on kuni 100 kg, seega saab nendega paigaldada ka täna tavaliseks saanud kolmekordsepaketiga raskeid aknaplokke.

Klima Konformil kui materjalil on teisigi tooteuudiseid, nendest aga juba täpsemalt meie järgmistes numbrites.