Compacfoam alusprofiilid tagavad veelgi soojapidavamad aknad

COMPACFOAM ALUSPROFIILID

VEELGI SOOJAPIDAVAMAD AKNAD

Mehis Tiitsar
tootejuht
+372 515 6995

COMPACFOAM akende ja uste alusprofiil on uudne ehitusmaterjal, millega saab tõsta akende ja uste energiatõhusust tänasega võrreldes veelgi kõrgemale tasemele.

On teada, et saksa tüüpi akende üks külmemaid kohti on just aknalengi alumine osa, kus leng puutub kokku aknalauaga.

Pole haruldane, kui antud kohas tekib talvel suuremate külmadega isegi jää. Põhjusteks on täna kasutatavate alusprofiilide kitsas ristlõige, mis on tingitud seestpoolt aknalaua ja väljast veepleki tarvis tehtud tagasiastetest ja ka materjali enda kehvast soojapidavusest. Lisaks sealtkaudu väljuvale soojusele puutub alusprofiiliga seestpoolt kokku ka aknalaua serv, mis kannab külma edasi mööda aknalauda. Tänu sellele tundub see talvel käe all ebameeldivalt jahe. Tulemuseks on tegelikult poolik lahendus.

Siinkohal tuleb appi nii akende kui ka uste lävepakkude alla paigaldatav COMPACFOAM alusprofiili lahendus, mille kuumpressimise meetodil valmistatud suure tihedusega EPS-materjal omab üheaegselt suurt tugevust ja head soojapidavust.

Akende all kasutatav profiil toodetakse vastavalt lengiprofiili kujule ja omab akna lengi külge kindlaks fikseerimiseks vastavaid sooni, mille tulemusena püsib alusprofiil kindlalt oma kohal.

Alusprofiilide ristlõikeid saab valmistada vabalt valitud mõõtudes ja neid saab ka jätkata kõrgussuunas, mis on eriti oluline uste paigaldamisel, kus vajaliku paigalduskõrguse saavutamine on tihti probleemiks.

CF tehnilised andmed CF100 Norm
Keskmine pinge (N/mm²) 10% kokkusurumise korral 1,4 EN 826
Soovitatud lubatud pinge (N/mm²) 0,38 CF
Elastsusmoodul (N/mm²) 44 CF
Soojusjuhtivus (W/mK) 0,0387 EN 12667
Veeauru läbilaskvus ~ 25 EN 12086-1
Tulekindlus klass E EN 13501-1
Maksimaalne veeimavus ~ 5% EN 12087