Emmerichis

​​

TOIMUS RODA KOOLITUS
Tarmo Väli
tootejuht

Novembri alguses osalesin Emmerich linnas, Saksamaal toimunud Roda tootekoolitusel. Emmerich asub Saksa-Taani piiri ääres. Tehase ostis katusekuplite valmistaja Lamilux selle aasta alguses. Endine E.M.B. Products GmbH tehas valmistab kahele poole avanevaid suitsuluuke, mis on mõeldud pigem tööstushoonetele, lisaks on valikus veel fassaadile mõeldud
lamellidega tuulutus-/suitsueemalduslahendused.
Koolituse seltskond oli rahvusvaheline, kohal oli inimesi nii Saksamaalt, Prantsusmaalt, Sloveeniast, Belgiast ja Leedust. Kolmepäevase koolituse juht Rene Heister tutvustas kahele poole avanevaid suitsuluuke, fassaadile mõeldud lamellidega tuulutus- ja suitsueemalduslahendusi ning kuidas arvutada kliendi vajadustele vastavaid seadmete parameetreid. Lisaks toimus ringkäik tehases. Üllatav oli suur käsitsitöö maht tootmises. Roda tehases töötab 44 inimest ja eelmise aasta käive oli
14 miljonit eurot. Jaanuaris toimuval messil BAU 2019 tutvustatakse uut suuregabariidilist (2,5×3,5 m) suitsuluuki. Roda tootevalik on nüüd saadaval ka VBH-s. Tulge ja küsige!

Algusesse