Mess Itaalias

​​

SICAM 2018
Kevin Apri
tootejuht

16. – 19. oktoobril külastasime üht Euroopa suurimat mööblimessi SICAM 2018, mis toimus Itaalias, Pordenones, juba kümnendat korda. Messil osalevad lisaks väiksematele tegijatele ka maailma suurimad mööblifurnituuri, mööblikandi, mööbliplaadi ja laminaadi tootjad, kokku umbes 600 erinevat väljapanekut. Üle 30% külalistest on erinevatest riikidest pärinevad mööblitootjad, sisedisainerid või mööblifurnituuri müüjad, kes otsivad uusi partnereid koostööks või tulevad lihtsalt tarnijatega kohtuma ja uusimaid trende vaatama. Messil oli hea võimalus kohtuda ka meie praeguste mööblifurnituuri tarnijatega ning näha nende uusi tooteid oma silmaga. Üks tarnija, kellega kohtusime, on Itaalia tootja Unionplast. Nende tootevalikus on erineva suurusega köögi prügiämbrid, soklijalad, soklikatted, sahtlisisud, erinevat värvi libisemisvastased matid sahtli põhja jpm. Uue tootena tutvustas Unionplast suuremat, 20 L mahutavusega prügiämbrit, mis tuleb tootevalikusse jaanuaris. Samuti esitleti uue mustriga sahtlipõhja libisemisvastast matti.
Uut toodet esitles messil ka meie pikaajaline partner PS Locks Austriast, kes on spetsialiseerunud elektroonilistele lukkudele. PS Locksi lukke on kasutatud näiteks Tallinna ja Tartu Kaubamajade juveeliosakondades, Eesti Kunstiakadeemias, IT-agentuuris ning erinevates Apple müügisalongides üle Euroopa. Lukke on võimalik avada nii magnetkaardi, väikse magnetkiibi või nutitelefoniga. Kui enamus PS Locksi lukke on mõeldud sahtlitele ning kappidele, siis Sicami messil esitleti elektroonilist Solo-Striker lukku siseustele, mida võimalik samuti magnetkaardi, kiibi või nutitelefoniga avada.
Messi üks suurimaid väljapanekuid oli meie partneril FGVl. Nende tootevalikust leiab erinevaid metallküljega sahtleid, topeltküljega sahtleid, teleskoopsiine, puitsahtlisiine, erinevaid hingi, nurga- ning ülakapisüsteeme. Uue tootena esitleti puidutooni külgedega kõrgeid cargosid.
Veel üks suur partner Itaaliast on Furnital, kes esitles messil uudse ja lihtsa lahendusega riiulite süsteeme, mida teistel tootjatel valikus pole. Riiulid on eksklusiivse välimusega ja neid on lihtne kokku panna. Lisaks sai näha magamistubadesse mõeldud kappe, kus näidati erilistest materjalidest sahtlisisude jaotureid.

Algusesse