Eesmärk toob arengu

Soovin teile kõigile head sea-aastat! Aeg lendab kiiresti, alles olid jõulud, nüüd juba märtsi algus… Loodan, et 2019 on teie jaoks alanud ilusasti ja olete algava aasta plaane ja eesmärke juba vaikselt täitma hakanud.
Kui inimesel on eesmärk, siis tema soovist seda saavutada sünnivad suured asjad. Paradoks on selles, et firmadel ei ole eesmärke ehkki sellest pidevalt räägitakse ja kirjutatakse. Eesmärgid on inimestel, kes firmas töötavad, ning kes tahavad, oskavad ja suudavad omi eesmärke ellu viia, kui neile antakse võimalus tegutseda. Inimene jõuab eesmärgini ainult läbi oma arengu. Firma areng aga saab toimuda vaid siis, kui arenevad ettevõttes töötavad inimesed. Võtsin selle mõttega lühidalt kokku austatud õpetaja Ülo Vooglaiu aastatetagused õpetused, mis on ja jäävad üheks minu põhiliseks juhtimispõhimõtteks.
Kirjutan seda eessõna Helsinki lennujaamas, kuhu olin sunnitud jääma, sest väljalend Tallinnast hilines ja ma ei jõudnud Helsinkist väljuvale lennukile õigeks ajaks. Esmalt muutis selline sunnitud 7-tunnine olelemine mind vihaseks, aga tuletasin meelde Mare Porki sõnu – mõtle alati positiivselt. Tõsi, olingi selle eessõna kirjutamisega pisut jännis, aga nüüd saan seda siin rahulikult kirjutada.
Eesmärkidest veel – tänu just eesti meeste tahtmisele ja eesmärgile sündis aastaid tagasi Skype, mis loodetavasti võimaldab mul osa saada sellest koosolekust, mille ma ise Peterburis kokku kutsusin. Silmanurgast vaatan telekast filmi ja järelhüüet legendaarsele suusahundile Matti Nykänenile, kes oli paljude minuvanuste meeste lapsepõlveiidol. Elämä on laiffi! Lenda taevastesse kõrgustesse, Matti! Millised olid selle mehe eesmärgid…?
16. veebruaril toimus traditsiooniline VBH aastakoosolek, kus iga osaleva inimese soovist-eesmärgist kujunes üksuse eesmärk ning erinevate üksuste sihtidest koondus tänavune VBH inimeste ühine siht alanud aastaks, mis omakorda ühiselt vormistatakse nn firma eesmärgiks. Minu soovideks sel aastal on, et VBH-s jätkuks inimestel soovi ja julgust areneda, suurelt mõelda ning eesmärke püstitada ning et me jätkuvalt suudaksime oma klientide soovidele vastu tulla ja teid ikka ja alati kenasti teenindada.
Soovin teile julgeid eesmärke, suuri unistusi ja kõike head!
PS Ärge unustage valima minna! Kasutage oma õigust ja vastutust Eesti elu edasi arendada läbi oma saadikute Riigikogus. Loodetavasti on neil samuti õilsad eesmärgid!
Indrek Sauga