ROTO R79 katuseaken täidab kõik nõuded

Tarmo Väli
tootejuht

Roto uus katuseaknamudel R79 täidab kõik nõuded, mida hetkel üks õige katuseaken peab omama. Lisaks pakub Roto “kingitusena” kaasa jätkuvalt sinna juurde oma positiivseid kiikse ja seda kõike oma kulu ja kirjadega.

See aken on oma komplekteerituselt praktiliselt täiuslik, st aknal on kolmekordne klaaspakett ning kõik, mis annab juba tehases liini peal aknale eelpaigaldada, on juba eelnevalt tehtud. Nii on näiteks paigaldatud väline soojustusplokk, mida teised tootjad sellisel kujul ei paku (soojustusplokk katab kogu lengi välise-/õuepoolse perimeetri). Paigas on ka montaažinurgad ja sisemise aurutõkkega ühendamise liin. Selline komplektsus välistab akna paigaldamiseks ettevalmistamisel kõikvõimalikud kokkupanekuvead. Suurim pluss on selle juures ajavõit – pakendis on paigaldusvalmis katuseaken! Selline müügistruktuur kehtib kõikidele tehasest väljasaadetavate soojustusplokkidega katuseakende kohta, mitte ainult R79 akna korral.

Mis imeloom see väline soojustusplokk on ja miks on see vajalik? Kes veel ei tea, siis paigaldatud katuseaken paikneb enamjaolt välistingimustes ehk külmas keskkonnas ning sellest tulenevalt on oluline eelkõige välispidine soojustus, et vähendada kondentsitekke ohtu sisepinnale. Minimaalse profiilipaksuse juures on nii tagatud maksimaalne soojustatus.

Kindlasti tuleb ära märkida, et akna katteplekkide kinnitamiseks akna raamile puuduvad välised kinnituskruvid. Kruvide asemel kasutatakse kõikidel Roto katuseakendel nn klikk-kiirkinnitust, mis pole ühenduses aknaprofiilga, see ühendus on katkestatud.

Oluline on ka akende iga-aastane hooldamine, eelkõige tihendite- ja suluste määrimine. Tihendid töötavad siis, kui need on elastsed.
Roto R79 profiilivalikus on kaks materjali: naturaalne lakitud puitprofiil ja valge plastprofiil.

Puitprofiiliga akent saab tellida ka valgeks värvituna või siis juba toonituna vastavalt kliendi soovile (alates 10. akna tellimisest).

Välimiste katteplekkide toon on tumehall-metallik (R703), mis sulandub enamuse klassikaliste katusekattetoonidega, teatud nurga all on see isegi ümbritseva tooni „neelamisvõimega”.

Rohkema informatsiooni saamiseks võta juba ühendust meie edasimüüjaga või uuri meie veebipoest.