SAVIO pakub antibakteriaalset paanikapoomi

Priit Künnapuu
tootejuht

Savio firma Juvarra ja Brunelleschi paanikapoom on testitud kõrgeimal tasemel, mis on nõutav standardis EN 1125: 2008 (200,000 tsüklit) ja see on suurepäraselt läbinud 2,000,000 tsükli testi.

Uue paanikaseadme eriti kompaktne disain ühendab meeldiva välimuse ja suurepärase funktsionaalsuse.

Savio soovis turvalisust veelgi parandada, mistõttu poomi riivi eripäraks on suurem vastupanu sissemurdekatsete vastu.

Tuuleriivi lahendus tagab tõrgeteta töö ukse avamisel isegi kahepoolse ukse puhul. Veelgi enam, töökoormus on vähenenud tänu unikaalsele isemäärduvale nailonist siseküljele.

Uudne disain võimaldab silindri väljavahetamist ilma, et oleks vaja kogu seadet maha monteerida. See on oluline peavõtmesüsteemi või muude spetsiaalsete nõuete tagamiseks. Standardsüdamiku vahetamine on nii lihtne, et seda saab teha ka lõppkasutaja.

Antibakteriaalne ohutus

Savio ohutusnõuded tagavad ka kõrgeimad hügieeninõuded. Tänu antibakteriaalsele pinnakattele vastab toode kõrgetele nõuetele, mis on olulised avalikes kohtades nagu koolid, haiglad ja kontorid.

Pakkumaks parimat, mis praegu selles valdkonnas on saadaval, on Savio valinud partneriks Biocote® – rahvusvaheline liider mikroobivastaste ja antibakteriaalsete tehnoloogiate alal.

BioCote® asutati 1994. aastal eesmärgiga arendada patenteeritud katted antimikroobse/antibakteriaalse pulbri abil. Vaid mõne aastaga on BioCote® muutunud rahvusvaheliseks antimikroobse tehnoloogia tootjaks. Kõik BioCote® lisandid on loetletud Euroopa direktiivis biotsiidide kohta ja on katsetatud vastavalt ISO standarditele. BioCote® poolt välja töötatud tehnoloogia kaitseb pinda pikaajaliselt, tekitades aluspinna, millel mikroobid ei suuda ellu jääda.
BioCote® hõbeioonide-tehnoloogia lisatakse tootmisetapis, mitte ei kaeta sellega pinda pärast valmimist. Sellisel moel pakuvad antimikroobsed lisandid täielikku ja pidevat kaitset kogu toote kasutusea jooksul.

BioCote® lisanditega töödeldud materjali pinnal reageerivad hõbedaioonid mikroobidele, mis satuvad materjali pinnale, kahjustades nende struktuuri ja takistades rakkude funktsionaalsust. Hõbeda ioonid moodustavad materjali aktiivse osa ja takistavad mikroobide (nt bakterid, vetikad ja seened) kasvu, peatades rakkude hingamise ja toitumise ning takistades nii raku jagunemist. See muudab nende paljunemise võimatuks ja põhjustab lõpuks nende täieliku hävinemise.

BioCote®-i hõbeioonide-tehnoloogiaga töödeldud toote pinnal on bakterite arv vähenenud 99,9%. BioCote®-tooteid kontrollitakse regulaarselt sõltumatu labori poolt vastavalt standardile ISO 22196: 2011

Miks on oluline eemaldada mikroobid pinnalt?

Meid ümbritsevad mikroobid on õnneks suurelt jaolt ohutud. Siiski võivad mõned mikroobid, kahjustada meie tervist ja keskkonda, kus elame ja töötame.

BioCote® poolt välja töötatud tehnoloogia:

  • parandab toote hügieeniomadusi, elimineerides inimese tervisele kahjulikke mikroobe
  • hoiab toote värskena pikema aja jooksul, sest mikroobid ei põhjusta ebameeldivat lõhna või plekke
  • pikendab toote eluiga, kui sellel on mikroobid, mis võivad selle pinda kahjustada.

BioCote® antimikroobse hõbeioonide-tehnoloogia eelised:

  • ei muuda toodete välimust
  • ei kahjusta seadet, kuhu on lisatud
  • ei kulu ja neid ei saa maha pesta
  • ei tungi läbi töödeldud pinna.