SILVER DEFENCE lisandid tõstavad hügieenitaset

Janno Liiva
tootejuht

Renner Italia hõbedal baseeruvad Silver Defence-kaitselisandid vesi- ja lahustibaasilistele pinnakatetele ja värvidele muudavad puidu pinna bakteritele ja mikroobidele suureks takistuseks.

Silver Defense-lisandeid sisaldavate kaitsevahenditega töödeldud pind on varjestatud spetsiaalsete hõbeda ioonidega, mis takistavad tõhusalt bakterite levikut.

Silver Defense’i lisandid näitavad oma efektiivsust olukorras, kui mikroorganism puutub kokku hõbedaioonidega. Sellises situatsioonis väheneb bakterite populatsioon 99,9% võrra 24 tunni jooksul! Seda väidet tõestavad vastavalt JIS Z 2801:2006 standardile läbiviidud testid San Giovanni al Natisone’i Catasi laboratooriumis.

Suurepärane toode tundliku hügieeniga pindadele

Tänu oma võimele puitu mikrobioloogiliselt kaitsta on Silver Defense lisandid mõeldud mööbli ja muude puidust osade katmiseks, mis nõuavad vastavust hügieenistandarditele.

Silver Defence lisand on ideaalne tavalisest nõudlikuma hügieenistandardiga keskkonda nagu hambakliinikud, lasteaiad, koolid, restoranid, pagaritöökojad, basseinid, saunad, lastetoad, tualetid jne.

Hõbe – kaitse bakterite vastu juba iidsest ajast

Hõbeioonid, mis puutuvad kokku paljude mikroobide ja bakteritega, takistavad nende kasvu ja paljunemist. Juba vanad tsivilisatsioonid kasutasid hõbedat laialdaselt hooldus-, puhastus- ja töötlemistoiminguteks, kuigi polnud teadlikud selle nähtuse aluseks olevatest keemilistest põhimõtetest.
Hõbeda tervislikku toimet on tähele pandud läbi kogu ajaloo. Egiptlased kasutasid vee hoidmiseks hõbedast anumaid, foiniikialased transportisid äädikat ja veini hõbedast vaasides.

See oli tavaline, et roomlased ravisid naha haavandeid, asetades neile hõbedast esemeid. Alates 1300. aastast kehtestas katoliku kirik hõbenõude kasutamise euhharistlikus liturgias, et hoida ära haiguste levikut preestrite ja usklike seas. 1884. aastal lõpetas Saksa arst F. Crade vastsündinute pimedust põhjustava haiguse leviku ravimi abil, mille efektiivsus oli tihedalt seotud hõbeda toimimise põhimõttega.

Seega on uuel Silver Defense-tehnoloogial sügavad juured ajaloos. Tänapäeval võimaldavad Renner Italia teadusuuringud ja tehnoloogia suunata selle ajaloolise tugevatoimelise materjali kaheks lisandtooteks, mis rahuldavad kaasaegseid hügieenistandardite suhtes tundliku keskkonna nõudeid.