Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskuse tänukiri

Kirjutasime, et ka sel aastal ei saada me oma klientidele ja koostööpartneritele eraldi jõulukaarte ega kingitusi, vaid toetame traditsiooniliselt Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskuse tööd järelvalveta lastega. Pakume teile võimaluse lugeda, millele meie kingi- ja kaardiraha on kulunud ja toome teieni Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskuse tänukirja:

 

“Nii kaua, kuni maailmas on

lapsi, lilli ja linde, nii kaua on

lootust”, Franciscus Assisist  

 

 

                                     

 

 

Kallid Peeteli kiriku sotsiaalkeskuse laste head sõbrad ja toetajad VBH ESTONIA AS´st!

 

Taas on kätte jõudnud aasta kõige ilusam aeg ning koos südamlike tervitustega anname teile ülevaate selle aasta sündmustest. Peeteli kiriku sotsiaalkeskus töötab jätkuvalt 24 tundi ööpäevas, pakkudes alates 1997-aastast abivajavatele lastele ja noortele toetust haridustee jätkamisel. Kuuel päeval nädalas on avatud päevakeskus, kus pakume lastele sooja toitu, pesemisvõimalust ning toetame neid koolitarvete, riiete ja jalanõudega.  Viiel päeval nädalas on võimalus saada õpetajatelt või keskuse töötajatelt abi koduste ülesannete lahendamisel. Neil, kes seda vajavad, on võimalik elada õpilas-ja noortekodus. Hetkel elab Peetelis 10 last ja päevakeskust külastab regulaarselt üle 25 lapse.  Laste aitamisel on meile suureks abiks koolide õpetajad ja sotsiaaltöötajad ning kohalike omavalitsuste lastekaitsetöötajad, kes annavad meile teada kui lastel on koolis raskusi või muresid ja ka seda kui lastel läheb koolis hästi. 

Lisaks turvalise elu-ja õpikeskkonna pakkumisele väärtustame hingeharidust ning koos lastega Pühakirja lugemine on osa meie igapäevaelust. Oleme läbi aastate kogenud, et see aitab lastel tunda end hoituna ja kaitstuna ning aitab neil märgata inimesi meie ümber, kes võivad vajada abi.

Jätkub õppetoetusprogramm, milles osalejad saavad positiivsete õpitulemuste ja koolikohustuse täitmise korral taskuraha ca 25 eurot kuus. Lisaks sellele on programmis osalemiseks vajalik noore soov ja valmisolek olla ühiskondlikus elus aktiivne ning aidata kaasa erinevate ürituste korraldamisel. Noored on käinud esinemas eakate kodudes, aidanud kaasa kodutute inimeste toitlustamisel, eakatele inimestele toiduabi jagamisel jne. Programmis osaleb 16 noort. Meil on väga hea meel, et mitmed meie keskuse noored, kes jätkavad peale põhikooli lõpetamist õpinguid gümnaasiumis või ametikoolis on leidnud endale õppimise kõrvalt ka töökoha. Selles on neile kindlasti abiks olnud oskus suhelda nii eesti, vene kui ka inglise keeles.

Oleme väga tänulikud, et meil on olemas Saaremaa laagrikeskus. Suvisel koolivaheajal korraldasime seal kokku 4 laagrivahetust (a-10 päeva).  Ühes vahetuses osales 13-20 last ja 5-6 kasvatajat ning vabatahtlikku abilist. Lisaks sellele korraldasime Saaremaal ka paaripäevaseid kevad- ja sügislaagreid. Oleme näinud, et võimalus üheskoos matkata, mängida, toitu valmistada ja laagrikeskuse korrashoiu eest hoolitseda, annab lastele väga hea võimaluse omandada läbi praktiliste tegevuste uusi oskusi, õppida üksteist meeskonnas toetama ja tunda ennast vajalikuna. Kokku osales aasta jooksul meie korraldatud laagrites või viibis tugiperedes 73 last.

Me saame lapsi aidata ainult tänu sellele, et on olemas häid eraisikuid, ettevõtteid ja organisatsioone, kes Peeteli kiriku sotsiaalkeskuse tegevust  toetavad. Oleme teile toetuse ja usalduse eest siiralt tänulikud ning soovime teile rahulikku jõuluaega, tugevat tervist ja palju Jumala õnnistust!

Tänumeeles kõikide meie keskuse laste ja töötegijate nimel 

                                                                Mati Sinisaar                                                                                               Valeria Kossobutskaja

   Peeteli kiriku sotsiaalkeskuse direktor                      Peeteli kiriku sotsiaalkeskuse direktori  asetäitja õppe- ja kasvatustöö alal

 

www.peeteli.com/sotskeskus

 

           

 

 Meil VBH-s on kõike seda väga hea lugeda ja loodan, et see rõõmustab ka teid, armsad lehelugejad!