Auhinnatud lamekatuseaken SKYLIGHT FE nüüd ka 3˚ kaldega

Tarmo Väli tootejuht

Tarmo Väli tootejuht

Uus Lamiluxi lamekatuseaken Skylight FE on 3º kaldega ja struktuurse klaaspaketiga, mis tagab ühtlase vee äravoolu. Selle tulemusel avaneb selge vaade taevasse ja on tagatud maksimaalne päevavalgus.

Juba aasta tagasi jõudis turule LAMILUX Glass Skylight FE, mille tasapinnaline 0-versioon on võitnud arvukalt disainiauhindu, näiteks German Design Award, Red Dot Award või kaks Plus X-Awardi. Nüüd parandab 3° kaldega versioon lamekatuseakna funktsionaalsust enamgi.
Uue lamekatuseakna välimus on visuaalselt ühtlane, kus puuduvad häirivad ühendusdetailid. Katuseakna tootmiseks kasutatakse uudset ühendamistehnoloogiat, mille abil raami osad ühendatakse nurgapunktides ilma nähtavate kruviühenduste või keevis­õmblusteta.
Veelgi enam, LAMILUX on valinud „Structural Glazing“ klaasimise tehnoloogia, mis võimaldab klaaspakette ja raame ühendada ilma nähtavate kinnitusseadmeteta.
See tagab, et vihmavesi ja mustus saab voolata ühtlaselt klaasipinna kõigist neljast küljest, isegi siis kui ei ole paigaldatud kalde alla. 3-kraadise kaldega katuseakna korral luuakse täiendav kalle, mis muudab vee äravoolu ühele küljele veelgi kiiremaks.
Ajamid, toiteallikad ja kaablid on integreeritud katuseakna raami sisse ning on silmale nähtamatud. Kui vaadata elementi hoonest seestpoolt, ei ole mootorit ega vaadet segavaid detaile näha.
Lai valik erimõõtudega ja kuni 2,5 meetri suurusega klaase ning vabalt valitavad katuseakna välis- ja sisetoonid pakuvad disaini osas loomingulist mänguruumi.
Kaldega klaaskuplit Skylight FE tutvustati värskelt Saksamaal Stuttgartis toimunud messil Dach & Holz 2020.
Vaadates selle aknamudeli tulevikku, on oodata sellest ka ümarat versiooni. Stay tuned!