FENSTERBAU FRONTALE – aknatootjate olulisim erialamess juba märtsis

Aknatootjate kõige suurem ja tähtsam erialamess Fensterbau Frontale toimub 18.-21.03.2020 Saksamaal Nürnbergis. Seekordse messiga samaaegselt toimub ka mess Holz-Handwerk 2020.

FENSTERBAU FRONTALE väljapanek näitab akende, uste ja fassaadide ülemaailmseid trende. Iga kahe aasta tagant kogunevad arhitektid, puusepad, aknaehitajad, fassaadiehitajad ja jaemüüjad, et saada teavet uusimate profiilisüsteemide, klaasi, kinnitustehnoloogia, turvatehnika, masinate, süsteemide ja palju muu kohta.
Veidi Festerbau ajaloost
FENSTERBAU FRONTALE sai alguse sõjajärgsetel aastatel, kui klaaside ja akende tootjate jaoks mõeldud materjalid, masinad ja tööriistad olid vaevu taskukohased või neid oli keeruline hankida. Karlsruhe harukontori juhataja Friedrich Schlicki peas sündis idee kasutatud masinate ja tööriistade börsist ning esimene masinate, tööriistade ja toorainete näitus korraldati Württembergi ja Badeni liidumaa kutsealade assotsiatsiooni päeva raames 1949. aastal.
Kiiresti kasvava külastajate ja eksponentide arvuga muutusid Karlsruhe näitusesaalid liiga väikeseks ning 1988. aastal valiti uueks näitusepaigaks Nürnberg. Alates 2000. aastast on messi ametlikuks nimeks FENSTERBAU FRONTALE, mis on nüüd üks olulisemaid ja edukamaid omataolisi messe maailmas.
Enam kui 42% messi külastajatest tuleb laiast maailmast – peamiselt Itaaliast, Poolast, Austriast, Hiinast, Prantsusmaalt, Tšehhist, Šveitsist, Rumeeniast, Hispaaniast ja Venemaalt. Populaarsust näitab seegi, et hotellikohad ja lennupiletid tuleb vähemalt aasta ette broneerida.
Käesoleva aasta Fensterbau messile lähevad meilt aknamaailma uudiseid vaatama-kuulama tegevjuht Indrek Sauga ja müügijuht Tauno Põldma.
Kohtumiseni messil! Tulge ka!