Aeg värskendada terrassi ja aiamööblit

holzöl terrassiõli

Anu Tomson tootejuht

 

    • Anu Tomson
      tootejuht

Kevad on õige aeg terrassi ja õuemööbli hoolduseks! Meie külma ja sulailmaga vahelduv talv ning pidevalt niiske ilm ei hellita puitterrassi. Kevadel on õige aeg ette võtta korralik terrassihooldus. Kui puidust aiamööbel on jäänud talveks varju alla viimata, siis võib seegi vajada kevadist värskenduskuuri, nii et tööd jätkub!

Jagame mõned lihtsad nipid terrassi ja aiamööbli hoolduseks, millega igaüks iseseisvalt hakkama saab:
– vaata üle, kas kõik terrassilauad on talve üle elanud, kui vaja, vaheta pehkinud lauad välja,

– eemalda lahtine mustus terrassilt harjaga, 
– hinda aiamööbli seisukorda, puhasta kõik pinnad mustusest ja tolmust ning vajadusel lihvi üle karedamad kohad, 
– muretse terrassiõli ja vajalikud töövahendid (pintslid, harjad)
– nüüd jääb ainult terrassi õlitamiseks sobivat ilma oodata!
Tea, et terrassi õlitamiseks sobib kuiv ilm, temperatuuriga vähemalt +10 kraadi. Kuigi paljud kibelevad terrassi väljas õlitama särava päikesega (ja tavaliselt on ka terrassid päikeselises kohas), siis meeles tasub pidada, et pintseldamiseks sobib aeg, kus päike otse õlitatavale pinnale ei paista. See tagab terrassiõli korraliku imendumise puitu ilma kiirelt kuivamata. Päikese käes terrassi õlitamine lõppeb tavaliselt õli maha koorumisega, sest päikese käes kuivad õli liiga kiirelt ja ei imendu piisavalt puidu pinda.

Kui oled otsustanud terrassi õlitamise ette võtta, siis vbh24.ee veebipoes on saadaval kvaliteetsed ja tõhusad holzöl® naturaalsed õlid erinevateks vajadusteks:

Deck oil terrassiõli on uretaanvaiguga modifitseeritud naturaalne õli, mis suurendab puidu pinnatugevust ja annab kulumiskindluse. Lisaks on õli rikastatud UV-filtritega, mis kaitseb puitu kolletumise eest, muudab puidu elavaks ja puidu tooni püsivaks. Sobib terrasside, aiamööbli, uste, akende, aedade kaitsmiseks.

Weather oil on väga kõrge kattevõimega puiduõli välispindade katmiseks. Sobib puidust välisseintele, palkmajadele, aiamööblile, ustele ja akendele. Weather stain on sügavale imbuv läbikumav puiduõli. Sobib puidust välisseinte ja palkmajade katmiseks.

 

holzöl terrassiõli