Geze liuguste süsteemid – kaitse bakterite eest

Tiit Kongi
tootejuht

Geze lükanduksed sobivad töökohtadele, mis peavad olema kaitstud bakteriaalse saastumise eest. Geze lükanduksed on ruumisäästlikud ja kaasaegsed ning hõlpsasti paigaldatavad kokkupandavate süsteemidena tavapärastesse seintesse.
Liuguksi saab avada automaatselt või käsitsi, käsitsi avamiseks on roostevabast terasest käepidemed. Liuguste ühtne disain lihtsustab nende hügieenilist puhastamist ja väldib mustuse kogunemist. Lükandustel on erinevad avamislaiused vastavalt vajadusele (õdede liikumine, koristus, voodi transport), mis tagab minimaalse õhuvahetuse väliskeskkonnaga.
Lükanduste süsteemi push & go-funktsioon võimaldab uste mugavat ja turvalist juhtimist. Ukse juhtimiseks tuleb ukse­lehele lihtsalt lühidalt vajutada. Meditsiinis kasutatavad lükanduste süsteemid on varustatud helikindlusega kuni 32 dB, vältimaks müra ja akustilisi häireid meditsiiniseadmete töös. Saadaval on ka tihedalt sulguvad (Powerdrive airtight) ja hermeetiliselt (Powerdrive hermetic) suletavad lükanduksed.
Geze liuguksed vastavad erinevatele kõrgetasemelistele standarditele. Näiteks tööstuslik standard DIN18650 loodi optimaalse ohutuse tagamiseks ustega opereerimisel ja Geze lükanduste süsteemid on tüübikatsetatud ja sertifitseeritud sellele vastavalt.
Lisaks eeltoodule on väärib mainimist ka Euroopa standard EN16005 kus on sätestatud projekteerimisnõuded ja testimismeetodid, mida kasutatakse automaatsete uste ohutu kasutamise tagamiseks. Standard esindab kogu Euroopat hõlmavat automaatuste ohutust. Kõik automaatsed uksesüsteemid ja Geze turvasensorid vastavad ka sellele standardile.

Geeze