Mida toredat jõulude ajal ette võtta?

Jõulud on rõõmsad pühad ja seda rõõmu jagatakse omavahel. Seepärast pole ju põrmugi tore, kui inimesed jõuluajal ühistegevuse asemel ühiselt televiisorit vaatavad või veel hullem – igaüks omaette oma nutiseadme ekraani silmitseb. Seepärast tasub ohjad varakult enda kätte võtta ja hakata koos mängima! Jajaa, isegi täiskasvanud leiavad ohtralt lusti ühistest mängudest. Nüüd pakume välja mõned ideed, millega pühade ajal lisaks söömisele-joomisele ja telekavaatamisele aega veeta.

Jõululaulud
Kirjuta enne peo algust erinevatele paberilipikutele tuntud jõululaulude pealkirjad/sõnad ja pane ühte korvi. Mängijad võtavad korvist lipikuid ning püüavad oma kehakeelega edasi anda jõululaulu pealkirja. Kes kõige rohkem laule ära mõistatab või kõige paremini laulupealkirju edasi annab, ongi võitnud.

Moodne jõulupuu
Varu piisavas koguses jõuluehteid. Peo ajal jaga külalised kolme rühma, igas rühmas on üks tegelane ühtlasi ka jõulupuu. Kui antakse start, siis on igal rühmal aega 5 minutit, et puu ära ehtida. Võidab kõige ilusam jõulupuu, mille hindamiseks on kõige parem kasutada näiteks lapsi.

Kõige halvem jõulukink
Iga külaline peab loetlema kolme kõige halvemat jõulukinki, mis ta kunagi saanud on. Üks kingitus peab olema väljamõeldis, kaks aga olema reaalselt tehtud kingitused. Teised külalised peavad selgitama, milline kingitus oli väljamõeldud.

Kuuseke
Iga külaline saab paberilehe, millest ta peab kaetud silmadega välja rebima kuusepuu. Võidab kõige realistlikum kuuseke.

Verivorst
Inimesed istuvad ringis ja küsivad näiteks enda vasakul/paremal küljel istujalt küsimuse, millele viimane võib vastata ainult ühe sõnaga: verivorst. Kes vastamise ajal naerab või naeratab, langeb mängust välja, kes tõsiseks suudab jääda, see võidab. Mängu sobib mängida siis, kui pidutuju juba ülevaks kipub minema.

Igav jõulufilm
Seda mängu võib mängida isegi söögilauast tõusmata, vaid laisalt oma kohtadel istudes. Iga külaline iseloomustab ühe võimalikult igava lausega mõnda jõulufilmi ning teised külalised peavad ära arvama, mis filmiga on tegu. Kes kõige rohkem õigeid vastuseid pakub on võitja.

Mõnusat mängimist ja lustlikku peotuju kõigile mänguritele! Jagage meiegagi rõõmu!