Simonswerk sõrmekaitse lisab lasteasutustele turvatunnet

Priit Künnapuu tootejuht

Priit Künnapuu tootejuht

Lapsed puutuvad igapäevaselt kokku erinevate terviseriskidega. Mõned valusad kogemused on osa täiskasvanuks saamisest, kuid siiski tuleks selliseid kogemusi minimeerida.
Lasteaedadel on suur vastutus oma noorte külaliste ees, kuid sellega kaasneb ka suur ohupotentsiaal. Saksamaal arvestatakse nende ohtudega ning need on reguleeritud Saksamaa töökohaseadusega. Seal erinevad lastepäevakodude ehitamise eeskirjad oluliselt teistest eeskirjadest – näiteks elamute või tööstushoonete omadest – või täpsemalt öeldes nõuded on rangemad. SIMONSWERK on tihedas koostöös arhitektide ja planeerijatega välja töötanud sõrmekaitsega uste hingesüsteemi.
Vastavalt Saksamaa sotsiaalsele õnnetusjuhtumikindlustusele (DGUV) tuleb uste sulgemisservades olevate pigistamiskohtadest ja nihkepunktidest lähtuvate ohtude vastu võidelda spetsiaalsete turvameetmetega: “Tuleb vältida uste sekundaarsete sulgemisservade nihkepunkte”. (DGUV, GUV-V S2 § 13, 3). Uute päevahoiukeskuste või lasteaedade projekteerimisel on mõistlik lisada uksele sõrmekaitse-funktsioonid otse vastavatesse plaanidesse. Lisaks funktsioonile mängib olulist rolli ka ukse ja raami ühtne välimus koos integreeritud sõrmekaitsega.

Sõrmekaitse renoveeritavatele ustele
Kuna mõnel juhul viiakse renoveerimine avalikes kohtades läbi vaid osaliselt, on VARIANT V 1999 hingesüsteem sõrmede kaitsmiseks ukse sekundaarsetel sulgemisservadel ideaalne lahendus. Tänu ­SIMONSWERKi uuenduslikule hingedisainile saab laste käte ohutuse tagamiseks paigaldada uued hinged sõltumata olemasolevate ukseraamide olukorrast. See on võimalik nii uues kui ka olemasolevas hoones, nii vanade kui ka uute raamide puhul.

Uute hoonete uste sõrmekaitse
SIMONSWERKi kujundatud puitraamidel kasutamiseks mõeldud sõrmekaitsega hingesüsteem VARIANT VX 7099 täidab sõrmede kaitse funktsioone uste sekundaarsetel sulgemisservadel. Lisaks funktsionaalsusele on hingesüsteem atraktiivne sisekujunduselement.

Uute hoonete teras- ja alumiiniumraamide sõrmekaitse
VARIANT Finger Protection
-hingesüsteemiga säilitatakse teras- ja alumiiniumraamide sekundaarsetel sulgemisservadel uste ja raamide kvaliteetne välimus. Süsteem on ainulaadne, terviklik lahendus, mis võimaldab uksi sujuvalt avada ja sulgeda ilma piiranguteta. Tänu pooleldi ümardatud raamile, mis on silmitsi pööramata ukselehe stiilis, on kogu sõrmekaitseala veatu. Koos VN 7507 3D-vastuvõtjaga on sõrmekaitse sobiv turvakomplekt, mis võimaldab ka avanemisnurka kuni 180°.

Simonswerk VARIANT® Care – raviasutustele mõeldes
Uksehingedesüsteem, mis vastab ehitustööstuse kõige rangematele nõudmistele, on loodud just põetamise ja tervishoiuga tegelevaid keskkondasid silmas pidades.
Ohutus, tõhusus ja praktilisus – neil on tervishoiuhoonete kavandamisel otsustav roll. Olgu see hooldekodu, haigla või rehabilitatsioonikliinik – funktsionaalsuse, kvaliteedi ja kujunduse nõuded on tänapäeval kõrgemad kui kunagi varem.
Spetsiaalselt valmistatud hingesüsteemide korral on planeeritud raami mõõtmed alati tegelikud läbipääsumõõdud, sest uksi saab täielikult avada 90° nurga all. See hõlbustab voodite, ratastoolide ja varustuse sujuvat liikumist ning optimeerib logistikat haigla koridorides.
VARIANT Care-sarja hingesüsteemid on kohandatud ukselehtedele paksusega vahemikus 40–70 mm.

Tervishoiusektoris on vaja täpselt arvestada ukse sümmeetriat ja geomeetriat, sest need on otsustavad tegurid õige hingesüsteemi valimisel. Et valitud uksehinged toimiksid probleemideta, soovitame juba varakult nõu pidada. Saame konkreetsete nõuete jaoks välja töötada individuaalsed lahendused.