Aluprofi aknasüsteem MB-79N. Sooja- ja helikindlus uuel tasemel

Heiki Rüüt tootejuht
Heiki Rüüt tootejuht

ALUPROF on taas lisanud uue toote oma portfelli. Heade soojus- ja heliisolatsiooni parameetritega MB-79N aknasüsteem on tipptasemel lahendus väliste arhitektuurielementide loomiseks. Tegu on populaarse profiilisüsteemi MB-70 järeltulijaga ja Aluprofi valikus on see alates jaanuarist 2021.*

Ökonoomsus uues versioonis

MB-79N-i saab kasutada mitmesuguste avatäidete jaoks, nagu kinnised, pöörd­avatavad, pöörd-kaldavatavad, kaldavatavad ja kald-lükandavatavad aknad, nii ühe- kui ka kahepoolsed välisuksed ning vitriinakende tüüpi lahendused. Süsteem on samas hinnaskaalas kui MB-70HI.

Erinevaid parameetreid

MB-79N avatavad aknalehe profiilid on 79 mm sügavused ja kinniste akende ning uste profiilide sügavusmõõt on 70 mm. Sarnaselt teistele ALUPROF-i süsteemidele on samuti võimalik teha siledapinnalisi nö paneeluksi. Uksepaneel saab olla sile ka seestpoolt. Profiilide kuju võimaldab luua saleda ja vastupidava struktuuri ilma konstruktsiooni tugevust ohverdamata.
Süsteem töötati välja selleks, et käia kaasas uuenevate tehniliste tingimustega, mis tähendab nõudeid akendele (Uw kuni 0,9 W/(m²K)) ja välisustele (Ud kuni 1,3 W/(m²K)). Profiilide külmakatkestused on tehtud uusimat tehnoloogiat kasutatavatest isolaatoritest, mis võimaldab suurepärase soojusisolatsiooniga konstruktsioonide tootmist (Uf soojusnäitajate väärtusega alates 0,83 W/(m²K)).

Variandid ja ühilduvus

ALUPROF MB-79N on saadaval kolmes variandis, mis erinevad soojusisolatsiooni taseme poolest. MB-79N E on kõige ökonoomsem lahendus, millel on ühekomponentne kesktihend. MB-79N ST pakub kahekomponentsest materjalist kesktihendit ja parimate soojusisolatsiooni omadustega MB-79N SI põhineb profiilidel, millel on külmakatkestuse tsoonis lisaks kahekomponentsele kesktihendile täidiseks ka täiendav isolatsioonimaterjal.
MB-79N profiilisüsteem ühildub teiste ­ALUPROFi süsteemidega, näiteks MB-86 ja MB-104 Passive. See tähendab, et saab kasutada samu tarvikuid ja tihendeid ning ka paljude erinevate tuntud sulusetootjate lukustussüsteeme.
Süsteemide ühilduvus laieneb ka MB-79N tootmisprotsessile, kus saab kasutada paljusid samu tööriistu, mida kasutatakse MB-86 juures.
Profiilide lai valik võimaldab MB-79N-i kasutada erinevate konstruktsioonide loomiseks, kohandatud kliendi vajaduste järgi ja vastavalt arhitektide visioonile.

  • Profiili sügavus: 79 mm (avatav aken) ja 70 mm (aknaleng, ukseprofiilid)
  • 3 erinevat versiooni: MB-79N E, MB-79N ST, MB-79N SI
  • Soojusisolatsioon: Uw alates 0.64 W/(m²K), Uf alates 0.83 W/(m²K)
  • Õhu läbilaskvus: klass 4, EN 12207
  • Veetihedus: klass E 1950, EN 12208
  • Vastupidavus tuulekoormusele: klass C5, EN 12210
  • Kahe- või kolmekordsed klaasid, paksusega kuni 63 mm
  • Peidetud hingede võimalus, suur mitmepunktilukustuse valik – sealhulgas kaasaegne AluPilot sulus
  • Suur valik erineva disainiga käepidemeid, minimalistlikud ja ilma rosetita aknalingid
  • MB-79N ukseprofiilid on müügil alates 2021. aasta aprillist