Teknos trendid puitakna pinnaviimistluses

Anu Tomson  tootejuht
Anu Tomson
tootejuht

Teknose kõrge kvaliteediga tööstuslike vesialuseliste puitakna värvidega on meil aknaid viimistletud juba aastakümneid. Traditsiooniliselt kasutatakse poolläikivat (läikeaste 30-35) pinnaviimistlust. Lisaks värvikihi vastupidavusele on poolläikival värvil ja lasuuril ka mitmeid muid häid omadusi: jätab ilusa pisut läikiva pinna, mis välispindadel hülgab paremini õhusaastest tingitud mustust ning aitab neid pindasid kergemini puhastada.

Trendid aga muutuvad ja järjest rohkem tunnevad kliendid huvi matima viimistluse vastu, mis toob paremini välja puidu loomuliku ilu. Ka siin on Teknosel olemas suurepärane lahendus – poolmatt (läikeaste 20-25) värv ja lasuur. See on sama vastu­pidav kui läikiv värv või lasuur ainult, et pind on matim. Selline pind on silmale ilus ja soe vaadata, samuti on selle puhastamine kerge. Poolmatt värv sobib hästi nii sise- kui ka välispindade viimistlemiseks.
Tahate veelgi matima pinnaga viimistlust? Ka see võimalus on olemas – matt (läikeaste 10-15) värv ja lasuur. Sellega viimistlemist soovitame paraku vaid puitakende sisepinnale. Välispindadel ladestub sellisele viimistlusele kergesti mustus, mille puhastamine on tülikam ja võib pinnakatte eluiga lühendada.
Lisaks eelnevatele läikeastmetele on võimalus viimistleda ka täiesti läikiva (läikeaste 60) värviga, mis jätab mulje justkui oleks pinnad töödeldud vana hea õlivärviga.
Teknos pakub puitakende viimistlemiseks erinevate läikeastmetega värve ja lasuure igale maitsele. Kõik tutvustatud läikeastmetega värvid ja lasuurid on saadaval VBH tootevalikus.