HOLZÖL ÕLID AITAVAD TERRASSI KEVADHOOLDUSEL

Anu Tomson tootejuht
Anu Tomson tootejuht

Kevad on õige aeg terrassi ja õuemööbli hoolduseks. Meie külma ja sulailmaga vahelduv talv ning pidevalt niiske ilm ei hellita puitterrassi ega ka õuemööblit. Kevadel on õige aeg ette võtta korralik terrassihooldus ja kui puidust aiamööbel on jäänud talveks varju alla viimata, siis vajab ilmselt seegi kevadist värskenduskuuri. Nii et tööd jätkub!

Jagame siin mõned lihtsad nipid terrassi ja aiamööbli hoolduseks, millega igaüks iseseisvalt hakkama saab:

  • vaata, kas kõik terrassilauad on talve üle elanud, kui vaja, vaheta pehkinud lauad välja
  • eemalda terrassilt harjaga lahtine mustus
  • hinda aiamööbli seisukorda, puhasta kõik pinnad mustusest ja tolmust ning vajadusel lihvi üle karedamad kohad
  • osta terrassiõli ja vajalikud töövahendid (pintslid, harjad)
  • nüüd jääb ainult üle terrassi õlitamiseks sobivat ilma oodata!

Terrassi õlitamiseks sobib kuiv ilm, temperatuuriga vähemalt +10 kraadi. Kuigi paljud kibelevad terrassi väljas õlitama särava päikesepaistega (ja tavaliselt paiknevadki terrassid just võimalikult päikeselistes kohtades), siis meeles tasub pidada, et pintseldamiseks sobib aeg, kui päike otse õlitatavale pinnale ei paista. Nii saab terrassiõli korralikult puitu imenduda. Päikese käes terrassi õlitamine lõppeb tavaliselt õli mahakoorumisega, sest päikese käes kuivab õli liiga kiirelt ega imendu piisavalt sügavale puidu pinda.
Kui oled otsustanud terrassi õlitamise ette võtta, siis vbh24.ee veebipoes on saadaval kvaliteetsed ja tõhusad holzöl® naturaalsed õlid erinevateks vajadusteks:
Deck oil terrassiõli on uretaanvaiguga modifitseeritud naturaalne õli, mis suurendab puidu pinnatugevust ja annab kulumiskindluse. Lisaks on õli rikastatud UV-filtritega, mis kaitsevad puitu kolletumise eest, muudavad puidu elavaks ja puidu tooni püsivaks. Sobib terrasside, aiamööbli, uste, akende, aedade kaitsmiseks.
Väga kõrge kattevõimega Weather oil puiduõli on mõeldud välispindade katmiseks. Sobib puidust välisseintele, palkmajadele, aiamööblile, ustele ja akendele.
Weather stain puiduõli on sügavale imbuv läbikumav puiduõli. Sobib puidust välisseinte ja palkmajade katmiseks.