TREPIVIIMISTLUS HESSE TOODETEGA

Janno Liiva
Janno Liiva
tootejuht

Hesse-Lignal’i poolt pakutavate trepi viimistluskatete süsteemide standarditeks on alati olnud kõrge keemiline ja mehaaniline vastupidavus, tugevus ning kriuksuvaba tulemus.

Hoonetes näitab trepp meile kolmandat mõõdet; see on arhitektuuri oluline komponent. Läbi ajaloo on tänapäevased trepikonstruktsioonid traditsioonilise puittrepi üha enam asendanud metallist, klaasist ja puidust materjalide kombinatsioonina. Ükskõik, kas tegemist on dekoratiivse kujundusdetailiga või väga intensiivselt kasutatava esemega, peavad trepi ehitamisel kasutatavad pinnakattesüsteemid vastama erinõuetele, et aidata kaasa trepi pika kasutusea saavutamisele.
Lisaks eriti suurele keemilisele ja mehaanilisele vastupidavusele ning heale valguskindlusele koos hea läbipaistvuse ja puidu omaduste rõhutamisega peaksid trepi pinnakatted leidma tasakaalu mööblistiili ja sageli nõutava libisemiskindluse vahel. Lisaks peavad pinnakattesüsteemid, millega ka reelinguid värvitakse, olema eriti vastupidavad käte higile ja kreemidele, et trepi intensiivsele igapäevasele kasutamisele vastu pidada.
Kasutades Hesse tooteid NATURAL-, NATURAL-COLOR- ja NATURAL-SOLID-oils’e, saavutad traditsioonilise õlitatud, avatud pooridega pinna.
Hesse tootevalik tööstussektorile sisaldab lisaks innovaatilistele tavapärastele UV-lakkidele, millel on silmapaistev keemiline ja mehaaniline tugevus, ka vastloodud HYDRO UV-lakke, mis kantakse pinnale pihustamise teel ja mille kiire kuivamisaeg on eeliseks tööstuses kasutamisel. Pakkuda on ka kvaliteetseid PU-lakke erilahendusteks, mille kõrge vastupidavus muudab need ka treppidel kasutamiseks sobivaks.
Tänapäeval väärtustatakse järjest enam nn “rohelist hoonet”, kus kasutatakse madala saasteainete sisaldusega materjale. Hessel on olemas uuenduslik ühekomponentne vesisüsteem COOL-TOP. See on praegu ainus toode turul, mille lahustisisaldus on alla 3%. Lisaks kiirelt kuivavatele omadustele on sellel suurepärane keemiline ja mehaaniline vastupidavus. Loomulikult on saadaval ka erinevates värvides COOL-COLOR värviliste treppide katmiseks.
Loomulikult on kõik HYDRO trepikatted ka “kriuksuvabad”. Hesse jaoks on see endastmõistetav, kuna on juba aastaid ise välja töötatud katsemeetodile ja aastaid tagasi väljatöötatud uuenduslike koostistega materjalidega oma trepistandardeid seadnud.
Viimase, kuid mitte vähemtähtsana, sisaldab Hesse tootevalik puhastus- ja hooldustooteid, mida on lihtne käsitseda ja mis ei mõjuta libisemiskindlust.

Kasutades Hesse tooteid NATURAL-; NATURAL- COLOR- ja NATURAL-SOLID-oils’e, saavutad traditsioonilise õlitatud, avatud pooridega pinna.
Pakkuda on ka kvaliteetseid PU-lakke erilahendusteks, mille kõrge vastupidavus muudab need ka treppidel kasutamiseks sobivaks.