Hesse klaasilakid avardavad klaasikasutamise võimalusi

Saksa keemiafirma Hesse pakub erinevaid klaasilakke, mis muudavad klaasi välimust ning lisavad sellele funktsionaalsust. Nüüd on need lakid saadaval ka VBH Estonia valikus.

Janno Liiva
Janno Liiva
Tootejuht

Kaasaegsed klaasivärvid

Viimaste aastate trend on klaasi üha laialdasem kasutamine nii sise- kui ka välistingimustes. Arhitektidel ja disaineritel on varasema ajaga võrreldes suuremad võimalused klaasi kasutamisel ehitusmaterjalina. Klaas on poolläbipaistev, selge ja samal ajal vastupidav ilmastikule, nii keemiline kui ka mehaaniline vastupidavus on kõrge.
Klaasi värvimine või erinevate pinnatöötluste rakendamine laiendab oluliselt võimalusi klaasi kasutamiseks.
Mööblivärvi tootjana on Hessel väga lai valik klaasivärve erinevateks otstarveteks. Hesse pole oma klaasivärvide tootevaliku arendamisel piirdunud ühe tehnoloogiaga, need on välja töötatud nii tavapärasel kui ka vesi- ja ka UV-tehnoloogial, et katta klaasi katmisel võimalikult laia spektrit. Neid tehnoloogiaid on kasutatud mitut tüüpi klaasikatete väljatöötamiseks, näiteks kruntvärvid, toonitud katvad värvid, pealislakid ja efektlakid.

Funktsionaalsed kasutusalad

Funktsionaalse kasutamise üks näide on köökide pritsmekaitsepinnad. Klaaspaneeli kasutamine, mille tagumine pind on kaetud värviga, tekitab kõrgläikelise efekti. Samas on seda lihtne põhjalikult puhastada. Üha populaarsem on klaasile siiditrüki või digitaalse pildi lisamine, mis on küll dekoratiivne, kuid ei suuda vastu pidada mehaanilistele ja keemilistele nõudmistele. Klaaspinna katmine selge lakikihiga hoiab ära trükipinna kahjustamise.

Dekoratiivsed kasutusalad

Kõige fantastilisemate ja dekoratiivsemate pindade loomiseks saab kasutada kõigi võimalike värvidega klaaspaneele ja metall-lakiga klaasi või ühte paljudest muudest lakkidest. Neid klaaspaneele saab kasutada seinakattena või vaheseintena elamutes, kontorites ja avalikes hoonetes.
Hesse klaasilakid on eriti kerged ning vastupidavad kemikaalidele ja veele, mis muudab need sobivaks paljudes kohtadedes, näiteks köökides, dušikabiinides, vaateakendel, sissepääsualadel ja mõnes välitingimustes.

Hooldus

Hesse klaasikatted on väga vastupidavad ja ei vaja erilist hoolt. Ainus aspekt, mida tuleb nende puhastamisel ja hooldamisel arvesse võtta, on lakitud pindade üldine vastuvõtlikkus kriimustustele. Seetõttu ei tohiks kasutada kuiva, kõva lappi või muud sarnast.

Kasutamisnäiteid:

  • Väga kriimustuskindla kattega klaasuksed
    Uksed peavad taluma suurt koormust. Mehaaniline koormus sõrmustega kätelt, jalalöögid ja kokkupuuted naha, rasva ja higiga. Hesse UV Excimer klaasikatted peavad kõigele sellele hästi vastu.
  • Sissepääsuala
    Klaasist sissepääsu tagumine klaasikate, mis on avatud päikesevalgusele ja kaudselt ka ilmastikule.
  • Seinakate
    Tagant kaetud klaaspaneelid, mida kasutatakse vannitubades klaasseintena. Klaasliimiga seinale kinnitatavad paneelid puutuvad pikka aega kokku veeauruga.
  • Köögiuksed ja köögi tagaseinad
    Köök peaks olema kergesti puhastatav. Mida oleks lihtsam puhastada kui klaasi? Tagaseina klaaskatte kasutamine köögis on sel põhjusel väga populaarne.
  • Digitaaltrüki katmine
    Digitaalselt prinditud klaasi tagakülje lakkimine, et vältida valguse sissetungimist. Kattekiht puutub kokku nii mehhaanilise koormusega kui ka vee ja veeauruga.
  • Lauaplaat
    Klaasist lauaplaadi alumise poole värvimine. Nii saavutatakse klaasi vastupidavusega kõrgläikega pind.
  • Vaateaken
    Kaupluse päikesevalguse käes oleva aknaklaasi tagumise külje katmine.
  • Fassaadi klaasikate
    Klaasist fassaadipaneele, mis on tagaküljel kaetud kireva värvipaletiga, saab kasutada inspireerivate ja arhitektuuriliste aktsentide andmiseks.
HesseLignal