Lamilux Flat Roof Exit Comfort Square – suurim avatav lamekatuse terrassiaken

Suurtes linnades, kuhu ehitatavate elamute korruste arv on mõnikord piiratud ja eraaedu on harva, on väga hinnatud katuseterrassid. Seda arvestades on LAMILUX oma Comfort-seerias välja töötanud neljanda versiooni lamekatusele avanevast terrassiaknast: LAMILUX Flat Roof Exit Comfort Square lamekatuse terrassiakna. Uuenduslik lamekatuse terrassiaken ühendab stiilipuhta disaini ja funktsionaalsuse uuel kujul.

Tarmo Väli
Tarmo Väli

Uue Comfort katuseterrassi väljapääsu klaaspind loob nelja ruutmeetri suuruse ala nii päevavalguse toomiseks pööningukorterisse kui ka värske õhu ringluse tagamiseks eluruumis – see on suurim klaaspaneel, mille LAMILUX on lamekatusele paigaldamiseks tänaseks loonud. Lamekatuse terrassiakna ruudukujuline kuju võimaldab esmakordselt kasutada katuseterrassile liikumiseks spiraal- ja platvormtreppe ning seeläbi ruume eriti stiilipuhtalt kujundada. Varasemate mudelite puhul oli katuseterrassile väljapääsu pikliku ristkülikukujulise kuju tõttu piiratud juurdepääs katusele vaid sirgete treppidega.
Varjatud hüdrauliliste ajamite abil kulub vaid 45 sekundit, et katuseakna klaaselement vaikselt 70 kraadi võrra avaneks. Tänu selle kiigemehhanismile, mida LAMILUX juba Flat Roof Exit Comfort Swing’is kasutas, ei vaja katuseaken isegi avatud olekus katuseterrassil rohkem ruumi kui oma suurus suletud kujul.
Energiasäästlikkuse osas jätkab uus toode teiste LAMILUX katuseakende traditsiooni: termosildadeta optimeeritud süsteem, optimeeritud isotermilised protsessid ja spetsiaalse klaasimise võimalus vastavad tänapäevastele säästlikkuse, energiatõhususe ja kliimakaitse nõudmistele.
Vaata ka YouTubest LAMILUX Flat Roof Exit Comfort