Q-Smart nutikäepide pakub mugavust ja vastupidavust

Q-Smart käepidet luues püstitati eesmärgiks konstrueerida kõige turvalisem, vastupidavam ja kasutajasõbralikum lahendus, mida oleks ka lihtne paigaldada.

Q-Smart käepide näeb hea välja, selle paigaldamiseks ei ole vaja koolitatud spetsialisti ja vajadusel on võimalik jagada lukule e-ligipääsu. Q-Smart käepide sobib kõikidest materjalidest ustele paksusega 44-70 mm. Käepide koosneb vaid kuuest põhikomponendist, mis on kinnitatud 7 Pozi-ajamiga kruviga. Q-Smart toiteallikaks on 4 standardset AA-patareid. Q-Smart nutikas energiasäästu haldussüsteem võimaldab seadmel olla ooterežiimis umbes 460 päeva. Lukk töötab endiselt, isegi kui seda ei kasutata kuni aasta.
Kui ukse lukustamine ununeb, tuletab seda meelde diskreetne äratus. Vaid 5-meetrise kuulmiskaugusega meeldetuletus jõuab kasutajani, häirimata samas teisi.
Q-Smart käepide on korrosiooni- ja ilmastikukindel. Selle tagavad tugev tsingisulam ja täiustatud 7-kihiline plaatimisprotsess. Q-Smart on umbes 1/3 võrra väiksem kui teised populaarsed nutikad käepidemed. Selle töötavad elemendid on nupukalt pakendatud tagaplaati, mis on väga sarnane traditsioonilise ukselingikomplekti suurusele.
Vastupidavust silmas pidades peab patenteeritud unikaalne sidurikonstruktsioon hõlpsalt vastu üle 200 000 avamis-sulgemistsüklile. Elektrimootori töö on sujuv ja lihtne, tagades pika tööea.
Q-Smart’il on kolm töömeetodit: mobiiliäpp, sõrmejäljetuvastus ja ka kontaktivaba kaardilugeja. Kaob ära vajadus numbrilise koodi pähe õppimiseks ja tänu numbripaneeli puudumisele on seadme mõõtmed väiksemad ning käepide meenutab tavalist ukselinki.
Mobiiliäpp võimaldab jagada ajutisi või püsivaid e-võtmeid sõprade, perekonna või teiste kontaktidega.
Sõrmejäljetuvastuseks on välja töötatud sõrmejälgede moodul, millel on võrguühenduseta masinõppe võimalus. Mida rohkem seadet kasutatakse, seda kiirem on äratundmine ja aktiveerimine. Sõrmejälgi saab hõlpsalt salvestada kui järgida hääljuhiseid. Suure sõrmejäljepaneeli abil on seda lihtsam kasutada kui mobiiltelefoni ekraani. Tundlik sõrmejäljesüsteem on kõige kasutajasõbralikum viis juurdepääsu saamiseks, mis ühendab minimaalse pingutuse ja maksimaalse turvalisuse.
Kaardilugeja integreeritud vooluahelakaart asub väikeses kaardis, mille saab kinnitada võtmerõnga külge. Oma 40x25x4 mm suurusega on see märkamatu.

Kasutajakogemus

Erkki Otstavel, tootejuht:
Loeb erinevaid seadmesse salvestatud sõrmejälgi. Kui sõrme nahk on niiske, kulunud või vigastatud, siis ust ei ava. On päris tundlik. Kuna kasutasin seda suhteliselt vähe, siis üllatas umbes 2 nädalat tagasi teade, et patareid on tühjad. Panin uued patareid, kuid seade karjub edasi. Võimalik, et vaja teha restart. Kui oled juba harjunud, et sõrmejälje peale uks avaneb, siis väga võtme ja tabletiga enam tegeleda ei taha.

Tauno Põldma, müügijuht
Olen kasutajana üldjoontes Q-Smart nutikäepidemega väga rahul, sest ilma füüsilise võtmeta on mugavuseseier täitsa põhja keeratud. Seda eriti laste vaatenurgast võetuna. Teisalt tuleb teadlikult arvestada võimalusega, et näpujälje lugeja ei pruugi ust avada, kui sõrm on treenimisest või peenrarohimisest läbi vettinud või must. Sellisel puhul on abi kaasasolevast mobiiltelefonist ja sinna paigaldatud Q-Smart äpist. Kui telefoni käepärast pole, siis jääb vaid loota, et oled uksekaardi mõnesse turvalisse kohta ära peitnud. Q-Smart patareide vastupidavuse osas olen positiivselt üllatunud. Tänase seisuga on algselt paigaldatud patareide komplekt vastu pidanud 3 kuud ja hetkel ei ole veel märke, et patareid võiksid hakata tühjenema. Ust lukustatakse/avatakse keskmiselt 10x ööpäevas. Vahel ülearu lärmaka (annab kõva häälega teada kõikidest enda tegemistest) luku poolt pakutav mugavus kaalub siiski üles riskid, mis on seotud võimaliku ukse taha jäämisega. Kokkuvõtvalt võib öelda, et Q-Smart on näidanud ennast stardiperioodil üllatavalt töökindlana. Testimine jätkub ja saab näha, kas 6 kuu möödudes on kasutaja rahulolu endiselt positiivse poole peal. Alati ei lähe kõik nii libedalt, mistõttu jagame ka üht ebaõnnestunud kogemust. Kolmas katsetus lõppes meil väga ruttu „uuuups, see käepide ei klapi kuidagi ASSA lukuga kokku…“. Jah, nii see paraku on.
Nutikate vidinate invasioonist igapäevaellu räägib ka uus kuum uudis Ühend­kuningriigist, kus on kasutusele võetud sõrmejäljega töötavad tabalukud. Loodame sellest nuti-imest juba järgmises lehes pikemalt kirjutada ning loodetavasti on siis esimene imevidin ka meieni jõudnud.