Väliköök: milline valamu valida?

Kõik on ideaalne – külalised vestlevad, toit on suurepärane, jook on jahutatud, õhkkond on meeldiv – sinu piknik terrassil või õues on täiuslik. Aga… miks oled sa juba enne õhtu lõppu väsinud? Sest sa jooksed pidevalt edasi-tagasi kööki ja terrassile – serveerid külmkapist külmi jooke, otsid sügavkülmast jääkotte, valmistad köögis toitu ette grillimiseks, paned nõusid pesema jne. Mugavus ja kõige vajaliku kättesaadavus ühes kohas on kindlasti peamised argumendid põhjalikult läbimõeldud väliköögi ehitamiseks.

Köögis kasutatakse kõige sagedamini valamuga osa (st köögikraaniga valamut): käte loputamine, klaas vett toidu juurde, juurviljade ja maasikate pesemine jne. Nii on korralik köögivalamu väliköögis olulisem kui ükski teine väliköögi element.

Milline köögivalamu väliköögi jaoks valida?

Alveuse eksperdid on koostanud nimekirja köögivalamutest ja köögikraanidest, mis on sobivad kasutamiseks just väliköögis. Arvesse võeti nelja järgmist kõige olulisemat kriteeriumi: materjal, puhastamine ja hooldus, kasutatavus ja välimus.
Meie väliköögi eksperdid soovitavad roostevabast terasest või roostevabast terasest ja granitaalsetest komposiitmaterjalidest valamuid.
Alveuse roostevabast terasest köögivalamud on ühed enim müüdud Euroopas, kuna on valmistatud ülimalt kvaliteetsest terasest, mida töödeldakse viisil, mis vastab kõigi kasutajate nõuetele ja järgib samal ajal uusimaid trende. Roostevabast terasest valamutel on ajatu välimus, mis sobib enamiku valitud väliköögistiilidega, need on hügieenilised ning lihtsad puhastada ja hooldada. Roostevabast terasest valamu nõuab ainult aeg-ajalt põhjalikku poleerimist, muul juhul tuleb köögivalamu lihtsalt pehme lapiga üle pühkida.
Kui soovid klassikalist köögivalamut ja ruumi on vähe, soovitame kahte väikest taskukohast köögivalamut: Form 30 või Basic 140.Väikeste mõõtude tõttu on valamud mugavad (ümmargune või ruudukujuline), mis tähendab, et neid saab vastavalt teie soovidele paika sättida köögikapile ja väliköögi paigutuse järgi kohandada. Piisab 45 cm laiusest köögikapist, kuhu saab paigaldada klassikalise sisseehitatud tüüpi valamu. Kui ruumi on veidi rohkem (köögikapp 50 cm) ja seda jätkub ka nõude kuivatusplaadile, soovitame mudelit Classic Pro 30, mida saab paigaldada nii vasaku või parempoolsena. Seda valamut iseloomustab praktilisus ja elegants.
Suvel saavad nõud kiiresti kuivaks ja nii saate need pärast pesemist kohe kappi panna järgmist üritust ootama.
Alveuse perekonna üks nooremaid liikmeid on Luno köögivalamu, mis on saadaval erineva suuruse ja kujundusega. Kõige klassikalisemad mudelid on Luno 30 ja Luno 40, mis on sobivad tänapäevastele sisseehitatud köögitasapindadele, mis tähendab, et saad riivsaia ja muud toiduvalmistamisel tekkiva puru pühkida otse köögivalamusse.
Kaasaegne, minimalistlik ja teravamate joontega on Kombino 50 köögivalamu, mille esteetiline välimus sobib suurepäraselt ka kõige kaasaegsemasse välikööki. See valamu vajab veidi laiemat 60 cm köögikappi ning selle saab paigaldada täiesti horisontaalselt koos tööpinnale või tööpinna alla, mis on klientide jaoks tänapäeval väga eelistatud lahendus.
Veebisaidilt https://alveus.si/en leiad lihtsalt sulle kõige paremini sobiva roostevabast terasest väliköögi valamu, kus on valikus üle 100 erineva kuju, suuruse, suunaga köögivalamu mudeli koos äravooluplaadiga või ilma, ühe või kahe valamuga.

Graniitkomposiit – alternatiiv roostevabale terasele

Komposiitmaterjal on graniidipulbri ja kvaliteetse sideaine segu, mis tagab turul ühe kõige vastupidavama valamumaterjali. Graniitkomposiit on suurepärane valik väliköögi jaoks, kuna on väga vastupidav temperatuuri-muutustele ja järgib ka looduslikke suundumusi. Kuna graniit on poorideta kivi, ei pea köögiplekkide pärast muretsema. Graniidist köögivalamud on Alveuses saadaval mullavärvides punakas savist, betoonist, beežist ja populaarse sädeleva arktilise lume, liivase, šokolaadi ja moodsa süsiniku värviga. Kõigi ülalnimetatud värvivalikute erineva kujundusega koos võivad graniidist köögivalamud kergesti kohaneda väliköögi mis tahes stiiliga.