Firestone RubberGard EPDM – optimaalseim lahendus lamekatustele

Lamekatused on aja nõue. Kui suurte tööstus- ja kaubandushoonete puhul on see pragmaatiline paratamatus, siis eramute puhul tulevad mängu ka esteetilised kaalutlused – minimalistlik funktsionalism püsib populaarsena juba aastakümneid. Lisaks võimaldab lamekatus ülakorrusel viilkatusest tõhusamat ruumikasutust. Samas on nõudmised lamekatusele kõrgemad, sest lamekatusele langev koormus on suurem viilkatuse omast.

 

Tarmo Väli tootejuht
Tarmo Väli
tootejuht

Niisiis, lamekatus on efektiivne, aga milline on kõige tõhusam materjal lamekatuse katmiseks? Eestis on lamekatuseid traditsiooniliselt kaetud PVC või bituumeni baasil valmistatud rullmaterjaliga. Tänu tehnika arengule on aga üha suuremat populaarsust võitmas uued ja innovaatilised materjalid.

Üle miljardi ruutmeetri katusepinda!
Äärmiselt kuluefektiivse ja vastupidavana on ennast tõestanud Firestone RubberGard EPDM kummist lamekatuse kattematerjal. Tänaseks on sellega kaetud juba üle miljardi ruutmeetri katusepinda. Lihtne paigaldus, madalad hoolduskulud ning ülim vastupidavus on muutnud Firestone RubberGard EPDM kattematerjali eelistatud valikuks tööstus- ja ärihoonete katuste katmisel kõikjal maailmas.

Firestone RubberGard EPDM on valmistatud etüleenpropüleen-dieenmonomeerist, mis tagab membraanidele maksimaalse vastupidavuse osoonile, UV-kiirgusele ning nii madalatele kui kõrgetele temperatuuridele. Tänu sellele on kattematerjali eluiga vähemalt 50 aastat. Lisaks ei vaja materjal peale paigaldust peaaegu mingit hooldust.

Turvaline ja mugav paigaldus aasta läbi
Erinevalt oma analoogidest ei vaja Firestone RubberGard EPDM paigaldamisel leegiga kuumutamist, sest materjal on kinnitatud aluspinnale külma kleepuva liimiga, mis muudab paigaldamisprotsessi maksimaalselt ohutuks. Tänu leegivabale paigaldusele on Firestone RubberGard EPDM ideaalseks lahenduseks moodulmajade tootjatele, kes võivad nüüd katusekatte paigaldada otse tootmishallis. Tänu erakordsele elastsusele ka madalatel temperatuuridel saab Firestone RubberGard EPDM-i vajadusel paigaldada ka talvistes oludes.

Nutikas lahendus väikeelamutele
Firestone RubberGard EPDM katusematerjali valmistatakse erinevates mõõtudes kuni 15m laiuse ja 60m pikkusena. See võimaldab materjaliga katta enamikku väikeelamutest ühe lehega ilma ühegi keevisõmbluseta. Just õmblused ja ühenduskohad on katusematerjalide juures kõige nõrgemaks lüliks ja nende puudumine muudab katuse praktiliselt murevabaks.

Lihtne paigaldus
Väikeelamute kasuks räägib ka lihtne paigaldusmeetod. Põhimõtteliselt saab sellega hakkama ka üksinda, materjal on lihtsalt lõigatav kääridega ning pinna katmiseks piisab ühest kihist. Väga põhjalikud ja sisukad paigaldusvideod on üleval Firestone´i Youtube kanalil.

Boonusena keskkonnasõbralikkus
Antud kattematerjal on valmistatud inertsetest kattematerjalidest, millel on piiratud keskkonnamõju nii valmistamisel kui paigaldamisel. Materjali tootmisüksuste keskkonnajuhtimissüsteem on saanud ISO 14001 sertifikaadi. Eurofins keskkonnaanalüüside laboris läbi viidud füüsilised testid näitavad, et Firestone RubberGard EPDM kattele langenud vihmavett saab taas ringlusesse võtta olmereoveena.