Indrek Sauga 25

Kui te olete harjumuspäraselt iga kliendilehe sisekaanelt leidud VBH Estonia juhi Indrek Sauga tervituse ja värsked mõtted-ideed-soovid, siis seekord on tervitus või pigem kummardus hoopis Indrekule endale, mis on sündinud mitmete inimeste koostöös. Kõigest lähemalt.

2. septembril täitus Indrekul 25 aastat päevast, mil ta asus juhi kohale Lokman AS-is (VBH Estonia eelkäija).
Veerandsada aastat ühes ja samas ettevõttes tegevjuhina vastu pidada on tänapäeval pigem haruldane kui reeglipärane saavutus. Kivi-kivihaaval on üles ehitatud tugev organisatsioon kaastöötajatega, kes on tulnud, et jääda, ja koos veelgi suuremate ja tähtsamate eesmärkide poole püüelda. Sõlmitud on tugevad suhted koostööpartneritega, kellega koos on läbi tuldud nii paksust kui vedelast ning seljatatud nii kriise kui tähistatud suuri võite.
Kui VBH oma töötajatelt küsida, miks ja kuidas on nad sedavõrd pikalt nõus olnud Indrekuga koos sama jalga käima, siis valdavalt jääb kõlama, et inimesed hindavad, kuidas Indrek innustab ja usaldab oma kolleege iseseisvalt õppima, arenema, tegutsema, otsustama ja oma tegude eest vastutama. Ja seeläbi tunnetama oma panuse osa. Iga ettevõte on ju oma juhi nägu!
Indrekut hindavad kõrgelt ka meie pikaaegsed koostööpartnerid. Oma vastuseid kahele lihtsale küsimusele jagavad kauaaegsed partnerid: Valeri Pärs Plastost, Ülo Hõrrak Koduaknast ja Neeme Luik Rotost.

Indrek Sauga – 25 aastat Lokman/VBH Estonia juhi rollis – kuidas on ta hakkama saanud?

Miks püsivad VBH Estonia inimesed pikalt oma organisatsioonis paigal?

Valeri Pärs, Plasto:
Muidugi on Indrek hästi hakkama saanud!  Muidu ju oleks ka PLASTO sellest kannatanud! Aga kui tõsisemalt mõelda, siis oleme saanud pika koostöö jooksul kõrvuti kõvasti areneda.
Hea juht teab alati, et firma peab töötama ka ilma temata. Kuidas muidu oleks Indrek saanud kasvada suure regiooni eest vastutavaks juhiks, kes suure osa ajast peab olema nö lennus.

Ülo Hõrrak, Koduaken:
Ikka hästi, kui just ei raatsi välja öelda: väga hästi! Indrek on selline Suure Pildi Mees, tal on alati ees käinud visioon ning  siht ja suund paigas. Loen Indreku väga tugevaks küljeks, et ta suudab erinevatele olukordadele läheneda ilma eelarvamusteta, ja olla vaidlustes õiglane, ta ei ole kunagi kiuslik. Laia silmaringiga, võiks olla lausa vahemees ja lepitaja isegi väljaspool oma ärivaldkonda. Oskab kõneleda selgelt, haaravalt. Lihtsalt sobib juhiks.
See on jällegi hea juhi oskus – erinevate inimeste erinevad võimed teatava tuumikuna liita nii, et tekiks sisemine koostöö. Inimesed hindavad seda.

Neeme Luik, Roto Frank:
Minu koostöö Indrekuga ongi kestnud kõik need 25 aastat ja saan ainult positiivseid sõnu öelda. Kellegi teisega oleks võinud olla nii mõndagi teisiti, tööd teevad ja äri ajavad lõppkokkuvõttes inimesed. Indrek on mees, kes alati otsib lahendusi.
Põhjuseid on kindlasti mitmeid. Minu jaoks paistab eeskätt silma see, et Indrek oskab inimestega suhelda, isegi kõige erinevamatega suudab leida ühise keele.
Soovime kõik koos Indrekule rohkelt energiat ja kannatlikku meelt ühisel tööpõllul jätkamiseks!