SFS isoweld kinnitussüsteem lamekatustele

SFS lamekatuse mehaaniline kinnitussüsteem isoweld® on tööstushoonete puhul tuntud juba aastakümneid kus üldtunnustatud tehnoloogia katusel kasutatava rullmaterjali (e membraani) kinnitamiseks. Eestis levinud “lineaarne kinnitussüsteem” on kõigile tuttav ja teada, kus rullmaterjali servast torgatakse läbi lamekatuse kinnitustarvik (katusetüübel), mille samm on määratud vastavalt tuulekoormusarvutusest saadud tulemusele.

Enno Rahuouja
SFS Eesti tegevjuht

 Probleemiks saab katuse aluskonstruktsioon, kus kasutatakse metallprofiili, mille samm ei võimalda nagu betoonil vabalt valida kinnituskohta, vaid on määratud kindla sammuga (levinult 310 mm). Kui samm võiks olla pikem (vähem kinnitusi), siis tuleb kasutada jätkuvalt sama sammu ning kinnituste arv katusekonstruktsioonis suureneb tuntavalt.
Suurem probleem on “lineaarse kinnitussüsteemi” korral laiemate katusekatte rullmaterjalidega, kus tuulekoormused lähevad suuremaks ja tekib vajadus tihendada (cc) kinnitite sammu. See olukord toob mängu keskmise rea või ridade arvu kasvu ning tekitab paani keskele vigastusi, mida on vaja parandustööde käigus lappida. Küll aga on see ajakulukas töö, lisaks on katusekate vigastatud ja tekib lekke oht.
Tavaolukorras ehk “lineaarse” kinnitussüsteemi korral kaetakse kinnitite poolt tehtud torked ja tüübli pead rullmaterjaliga ning katusel kui tervikul on liitekohad ainukesed lekketsooni riskid. Täpselt samas olukorras pakub SFS isoweld® kinnituslahendust, kus on võimalik suurendada katusel kasutatavat rullmaterjali paani 1,0 m … 2,1 meetri võrra või kasutada veel laiemaid paane, mis katavad ära terve katuse. Nii on katusematerjali sisse tehtud ainult tehase tehnilised läbiviigud ning ehitusobjektil tekkivaid töömehe pädevusvigasid on minimeeritud. Ühtlasi saavutatakse isoweld® kinnituslahendusega nii samaaegne soojustusmaterjali fikseerimine kui ka kattematerjali kinnitamine aluskonstruktsiooni külge, kus kokkuhoid on nii kinnitustarvikute koguselises vajaduses kui rullmaterjali väiksemas keevituses üle katte serva. See tekitab rahalise võidu kogu projekti ajalises ja mahulises mõttes.
Peamine erinevus pildil näidatud lahendusel on: vasakul monteeritakse SFS isotak®-iga kinnitustarvikud iga katusepaani paigaldamise järel ja paremal monteeritakse SFS isoweld®-iga kinnitustarvikud peale isolatsiooni paigaldamist ja enne katusepaani montaaži.
isoweld® info:
sobivad rullmaterjalid: PVC, FPO, TPO, EPDM
kasutuspiirkond: lamekatused, parapetid, neelud, fassaadid, tunnelid, basseinid
masina rakendamisvariandid: ratastel, seljakotis, käsitööriistana.

SFS logo
SFS logo