Kõige keerulisem pühadeküsimus

Häid jõule!

Jõulupühad on ilmselt kõige rõõmsamad pühad terve aastaringi jooksul, kuid paraku kaasneb nende rõõmupühadega ka märkimisväärselt stressi. Peamiselt langevad selle stressi ohvriteks inimesed, kes on sunnitud tundide kaupa kondama ülerahvastatud kaubanduskeskustes otsides vastust aegumatule ja kõige keerulisemale jõuluküsimusele: mida kinkida oma lähedastele ja sõpradele?

Jõuluvanal on siin valmis hüva nõu, mis võib märkimisväärselt vähendada kinkide ostmiseks kuluvat aega ja energiat ning märkimisväärselt kergendab ka jõulutaadi kingikotti.
Asjalikule inimesele teevad muidugi rõõmu kingipakis olevad sokid või pesu, kuid kui see kingitus on läbi aastate või isegi aastakümnete püsivalt sama, võib sära kingisaaja silmades aja jooksul pisut tuhmuda. Juhuslikku kola või elektroonikapoe üllatavaid jõulupakkumisi kasutades võime kingisaajat rõõmustada vaid loetud sekundite jooksul, kuni tema teadvusse jõuab küsimus, et mida ta selle kingitusega tegelikult pihta hakkab.
Maailm on tegelikult juba ammu hädas asjade ületootmisega. Paraku on just jõulud see aeg, kus kauplustel on võimalik ka kõige mõttetumast kraamist lõpuks lahti saada. Küllap see pleed või jalamassaaživannike rõõmustab vanatädi Tiiut, mõtleb kinkija, ega arvesta sellega, et tuttuusi pleede on vanatädil kapis varuks juba mitme põlvkonna tarvis ning ka jalamassaaživanni võib ta varsti pakkuda kasvõi sajajalgsele või vähemalt ämblikule.
Muidugi on alati meeldiv saada kingiks midagi maitsvat või pudelikese peenemat napsu, kuid arvestades olukorda, kus suur osa Eesti lapsi on juba praegu ülekaalulised ning alkoholi poolt toodava rõõmuga kaasnevad tihti ka suuremad või väiksemad olmeprobleemid, siis on need üsna piiripealsed kingitused, mida tuleks teha suure ettevaatlikusega.

Ära kingi kola, vaid
emotsioone ja head enesetunnet

Jätke selleaastane kingijaht vahele ja vaadake ringi kasvõi internetis. Võimalusi oma lähedastele mittemateriaalselt rõõmu valmistada on arvukalt ning erinevates hinnaklassides.

Alustame näiteks kinkekaartidest. Ning me ei räägi siin mitte kaupluste kinkekaartidest, vaid näiteks kinkekaartidest erinevatesse veekeskustesse, muuseumite ja teatrite kinkepiletitest. Eriti tore, kui sellise kingitusega koos kingite ka oma aega st kasutate neid kaarte koos kingisaajaga st lähete koos spassee, teatrisse või kasvõi loomaaeda.
Kui ressurssidega on vabam, siis miks mitte kinkida näiteks mingi nädalalõpp Eesti turismitalus? Lisaks kingisaajale rõõmustate sellise kingiga ka kohalikku väikeettevõtjat, kes on rõõmus iga kliendi üle.
Kui aga kingisaaja on tuntud tubli töörügajana, siis pakub talle meeldivat lõõgastust näiteks massaaž. Mõistagi ei pea masseerima kinkija ise, vaid massaaži kinkekaarte saab osta pea kõikidelt tuntumatelt tegijatelt.
Eredamaid emotsioone pakuvad näiteks kasvõi sõit superautoga ringrajal või jahiga merel, kuhjaga adrenaliini võib saada langevarjuhüppest – kõik need kingitused on meie sõbra Google’i abiga üsna kergesti leitavad. Ning mis oluline – kõik sellised kingitused on toeks ka kohalikule väikeettevõtjale – sinu tuttava tuttavale või isegi naabrimehele.
Mõtle sellele, et just selliseid emotsioone kinkides rõõmustad sa lisaks kingi saajale veel kedagi, võibolla isegi mitut inimest. Ning jagatud rõõm on ju teatavasti kahekordne.
Rõõmsat pühadeaega soovib
Jõuluvana