Compacfoam profiil andis Revoniale lahenduse

Mehis Tiitsar
tootejuht

Selles lehenumbris võtsime nõuks tutvustada meie poolt turustatud materjalidest elluviidud põnevat projekti. Meie klient Revonia OÜ, kes on teada-tuntud Eesti võlvhoonete tootja ja arendaja, sai Põhja-Soomest väljakutseterohke tellimuse, betoonist iglu-tüüpi puhkemajade tootmiseks, kus oli vaja lahendada mitmeid keerulisi ehitustehnilisi küsimusi.

Üheks väljakutseks osutusid aknaraamid, kuhu oli vaja paigaldada juba olemasolevad aknapaketid ja millel olid sisseehitatud lahendused lume sulatamiseks ja ruumi kütmiseks. Aknaraamide oluline kriteerium oli vastupidavus ilmastikule, stabiilne ja soe materjal, mis ei muuda oma kuju erinevate tegurite mõjul.
“Aknaraamid peavad vastu pidama talvel pikaajalisele miinustemperatuurile kuni -40 kraadi ning suvel +30-kraadisele kuumusele, ilma et need paisuks/deformeeruks, samuti oli oluline välistada külmasilla tekkimine,” räägib Revonia projektijuht Kaius Kiidli.
Partneri leidmine osutus Kaiuse sõnul arvatust lihtsamaks. “Vajalike kriteeriumite internetiotsingusse sisestamine viis meid kiiresti VBH Estonia kodulehele, kus leidsime täpselt sobiva materjali,” ütleb Kiidli. Compacfoam profiilid osutusid täpselt nende soovidele vastavaks.
Kaiuse sõnul oli materjali montaaž aknaraamidele kiire ja mugav. Sobiva lengiprofiili said nad olemasolevast standardprofiilist tavalise puidusaega lõigates. Veidi liimi ja kruve ning vajalik raam klaaspaketi hoidmiseks oligi olemas. Kuna materjal on kerge siis sai aknaraami paigaldusega hakkama üks mees, mis aitas märgatavalt kaasa töö optimeerimisele. Profiilid said pärast seinale paigaldamist vooderdatud valtsplekist kattega ja kokkuvõtteks näevad välja omapärased. Sedalaadi materjalikasutus annab piiramatult valikuvõimalusi kohtades, kus tavapäraste materjalidega kestvat tulemust on raske saavutada.
VBH omalt poolt soovib Revoniale edukat projekti jätku ja jõudu edasisteks põnevateks ettevõtmiseks!