Intervjuu: Marko Karpenko

Marko Karpenko

Taas on meil rõõm tutvustada meie uut meeskonnaliiget – septembris liitus VBH keemiaüksusega tootejuht Marko Karpenko, kelle tegevusvaldkonnaks on peitsid.

Räägi meile veidi iseendast – kust sa pärit oled, mida oled õppinud ja mida eelnevalt teinud?
Minu nimi on Marko, olen 43-aastane, abielus ja nagu ühele tõelisele Eesti mehele kohane, kolme lapse isa. Olen terve oma elu elanud Märjamaal. Erialast haridust mul küll ei ole, aga kõik minu teadmised-oskused on tulnud läbi praktilise kogemuse. Suure osa oma elust olen töötanud erinevates mööblit tootvates ettevõtetes, kus olen ära proovinud ka mööblitisleri ameti, aga kõige hingelähedasem teema on ikka mööbli viimistlemine. Minu viimane töökoht oli Krimelte Tempsi OÜ, kus olin ametilt viimistleja. Hea kogemuse andis ka Evo Design OÜ, kus alustasin viimistlejana ja lõpetasin viimistlusosakonna juhatajana. Minu tööalases elus on üks põnev episood ka töötamine laevaehituses, kuid sellised kogemused rikastavad ju elu.

Oled nüüd juba üle viie kuu VBH-s töötanud, katseaeg on edukalt seljataga ja sisseelamisaeg läbi. Missugused on su esimesed muljed VBH-st ja uutest kolleegidest?
Esimesed muljed VBH-st on väga positiivsed. Minu kolleegid on väga sõbralikud ja abivalmis. Selle töö juures köidavad mind uued väljakutsed ja proovilepanekud.

Mis sa vabal ajal teed, on sul põnevaid hobisid?
Vabal ajal käin sportimas, hoian oma keha toonuses ujumisega. Mulle meeldib ka igapäevaselt teha 5-6 km jalutuskäike abikaasaga, hea aeg päevast rääkida ja veeta kahekesi kvaliteetaega. Vaba aeg kulub oma maja ehitusele, kes majas elab, see teab, et oma maja või kodu ei saa kunagi valmis, ikka on midagi parandada-uuendada. Lisaks olen ka motikameesSuvel, kui ilmad on ilusad, meeldib mulle mootorrattaga sõita.

Mis sul silmad särama paneb?
Silma paneb särama uued tööalased väljakutsed, mootorrattaga sõitmine, reisimine, perega ja sõpradega aja veetmine.

Mis sind vihastab?
Mulle ei meeldi korralagedus ja kui inimesed mõtlematult tegutsevad. Enne mõtle veidi ja siis asu tegutsema. Tark ei torma!

Mida Sa viimati lugesid?
Kuna investeerimine ja finantsiline vabadus on praegu nii popid ja kuumad teemad, siis lugesin ka mina viimati sellist raamatut nagu ”Rikas isa, vaene isa’’, autoriks Robert T. Kiyosaki. Kes seda veel lugenud ei ole, siis soovitan. Hariv on see raamat igal juhul.

Mida hindad kolleegides?
Kolleegides hindan tolerantsust, ausust , täpsust, huumorimeelt ja sõbralikkust.

Mis on sinu retsept, kui on olnud raske ja keeruline päev?
Peale rasket ja keerulist päeva meeldib mulle muusikat kuulata – meie generatsioonile omaselt olen hinges ikka rockimees: minu lemmikute hulka kuuluvad Rammstein, Metallica, Guns N’ Roses, Lenny Kravitz , Iron Maiden. Lisaks aitab välja puhata sport ja kui ilm võimaldab, siis ka mootorrattasõit. Mootorratas on minu meditatsioon ja mõtete puhastaja. See aitab minu puhul alati ja kõik mured jäävad selja taha.