Uus tulija: Rasmus Kurrik

Rasmus Kurrik

Aasta alguses liitus meie meeskonnaga uus mööblifurnituuri tootejuht Rasmus Kurrik. Tänaseks on Rasmus VBH kollektiivi sisse elanud ja käes on aeg teda ka klientidele tutvustada.

Räägi meile veidi iseendast – kus sa pärit oled, mida oled õppinud ja mida eelnevalt teinud?
Tervitused! Nimeks on Rasmus ja pärit olen Pärnumaa metsadest. Sündinud küll Viljandis, elanud ja kasvanud väikeses Kilingi-Nõmmes, mis on tuntud ka Eesti metsapealinnaana. Kooliteed alustasin Kilingi-Nõmme Gümnaasiumis. Peale seda olen omandanud autotehniku eriala Pärnumaa Kutsehariduskeskuses. Töötanud olen eelnevalt mitmetel elualadel – kaubanduses, ehituses, värvimaailmas ja viimasel ajal on südamelähedaseks saanud furnituur ja mööbliehitus. Olen eelnevalt isegi pisut mööblit paigaldanud, sellest ka hea tehniline vaist ja oskus lugeda jooniseid ja leida erinevaid lahendusi.

Missugused on su esimesed muljed VBH-st, uutest kolleegidest?
Minu esimesed muljed on paljustki positiivsed, VBH hoiab oma inimesi ja seda tunnen ma siin firmas juba esimesest päevast peale. Töökeskkond on kaasaegne, töövahendid tasemel. Kolleegid on abivalmid, iga inimene on oma ala spetsialist ja nii on võimalik ühiselt läbi närida nii mõnigi suurem projekt ja leida küsimustele terviklahendused, vältimaks olukorda, kus klient peaks jooksma poest poodi.

Mis sind selle töö juures köidab?
Mööbliehituse ja furnituurimüügi juures köidab mind projektide läbiviimine joonisest kuni valmistulemuseni. Mulle meeldib, et need asjad on füüsiliselt olemas ja referentsideks on erinevad asutused, hotellid, elamud, mida on hiljem endal hea meelde tuletada. Naudin selle ameti juures millegi ära tegemist. Mööbliehitus paistab samamoodi igaühele silma, nagu kena viimistlus või ilus aksessuaar kaminasimsil.
Mulle meeldivad oma kliendid, mõnega ulatuvad koostöö juured juba aastatetagusesse aega. Olen neile olnud hea partner ja seetõttu näen tihti enda ümber samu rahulolevaid nägusid. Probleemid lahendame jooksvalt ja naeratus näol, mitte ei kipu üksteise pihta häält tõstma. Minu eesmärk on kliendi rahulolu, nii nagu ka neil on vaja omakorda enda lõppklientidele meeldiv olla.

Mis sa vabal ajal teed, on sul põnevaid hobisid?
Vabal ajal on minu hobiks kindlasti ringi liikumine, reisimine – naudin looduses olemist. Hobideks on kindlasti grillimine, proovin kätt ka pisikest sorti õllepruulimisega ja sügisel kui võimalik, siis panen ka mõne veinitünni mulksuma.
Meeldivad mootoritega sõidukid, kalapüük, jahindus. Unistan varsti ka mõnest hobiautost oma garaažis, kuid selleni on veel veidi aega.

Mis sul silmad särama paneb?
Minu silma paneb särama, kui saan inimesi aidata, olla kellelegi kasulik, lahendada mõni murekoht. Südame teeb alati soojaks ka pere ja sõpradega koosveedetud aeg.

Mis sind vihastab?
Mind ärritavad olukorrad, kus teatud probleem süveneb olenemata mu tehtud liigutustest selle lahendamiseks ehk siis seik, kus ei saa ma sündmuste käiku ise muuta ja pean seda vaatama kõrvalt nagu kaasreisija. Elan mõttega, et igaüks on ise oma õnne sepp ja mind vihastab olukord, kus ma seda olla ei saa.

Mida viimati lugesid?
Viimaseks öökapiraamatuks oli Robert Kiyosaki „Rikas isa, vaene isa“, mis kõnetas mind piisavalt, et otsustasin selle veel lühikese aja jooksul teist korda üle lugeda. Nägin seal seda korduvat mustrit, võiks öelda, et see raamat kuulub lausa lapsevanema raudvarasse tänapäeval. Ajad on muutunud ja tihtilugu see, mis me oma lapsele edasi anname, ei ole siiski tänapäevane ja võib-olla mõni asi enam ei toimi nii nagu vanasti. Tunnen, et minu lapsepõlvest puudusid rahatarkuse jutud. Minu vanemad ja vanavanemad on/olid tublid ja töökad inimesed, aga selline avaram mõtlemine ja mõningate võimaluste nägemine jäi selle suure töötegemise varju. Soovitan soojalt – leidsin sealt raamatust väga palju tuttavat.

Mida hindad kolleegides?
VBH kolleegide puhul olen täheldanud piiramatut abivalmidust, meie firmas töötavad inimesed tiimina. Ma ei häbene küsida üheltki meie firma spetsialistilt tema spetsiifikasse kuuluvat teavet. Kliente külastades räägime alati ka põgusalt teistest toodetest, mis võib-olla ei kuulu konkreetselt minu erialale. Sama tehakse ka minu toodetega, see annabki VBH puhul kokku terviku. Hoiame üksteist ja tegutseme ühiselt hea eesmärgi nimel ja loome üksteisele paremaid võimalusi läbi lüüa.

Mis on sinu retsept, kui on olnud raske ja keeruline päev?
Peale rasket ja keerulist päeva lähen tavaliselt õue värske õhu kätte, naudin aega perega. See laeb mu akusid ja siis ei tundu ükski raskus ületamatu . Oma kodu ja oma perega aega veetmine on parim jahutus peale kuuma ja pingelist argipäeva.