Roto TiltFirst õhutab ruume ohutult

monika-mannik
Monika Männik
Roto

Autoaknaid saab laste turvalisuse tagamiseks lukustada ühe nupuvajutusega. Sarnast kaitset pakub Roto TiltFirst aknasuluse lahendus ka lastetubade ja lasteasutuste akendele.
Lapsed on haaratud ja huvitatud kõigest, mis neid ümbritseb. Kahjuks puudub neil aga piisav ohutunnetus ja sageli tekitab uudishimu ohtlikke olukordi. Väikelapsele piisab vaid hetke kestvast tähelepanematusest, et ronida aknalauale, avada ise aken ja … Laste puhul on see üks levinumaid õnnetuste põhjuseid. Ohtlikud olukorrad on sagedased ka koolides, kus mänguhoos noored valivad tihti mitte just kõige mõistlikuma käitumise, kõõludes avatud suurtel klassiruumi akendel. Samas on ette nähtud, et siseruume, kus viibib korraga palju inimesi, tuleb võimalikult sageli õhutada.
Selle asemel, et keelata väikestel ja suurematel maailmaavastajatel akendele läheneda, on mõistlikum neid hoopis väljakukkumisohu eest hästi kaitsta.

Lukustatav kallutusasend
Kõige ohutumad lastetoa, kooli või lasteaia aknad on varustatud Roto TiltFirst suluse­lahendusega, mis võimaldab akna­raami kallutamist õhutusasendisse, kuid mitte avamist – vastupidiselt tavalistele pöördkaldakendele, mis avanevad kõigepealt pöördasendisse.

TiltFirst-lahendus aktiveeritakse spetsiaalse lukustatava aknakäepidemega. Käepideme keeramisel 90 kraadi võrra saab akent ainult õhutusasendisse kallutada, kuid mitte pöördasendis avada. Sõltumata sellest, kas aken on suletud või mitte, saab selle täielikult lahti pöörata ainult käepideme võtmega, mida on mõistlik hoida lastele kättesaamatus kohas. Ainult võtme keeramine võimaldab käepidet üles pöörata ja akna avada näiteks pesemiseks.
TiltFirst funktsiooni saab kasutada kõikidel plast-, puit- ja puitalumiiniumakendel, mis kasutavad Roto aknasuluseid. Sealjuures on seda võimalik lisada ka juba paigaldatud akendele. Vaja läheb vaid spetsiaalset Roto TiltFirst-käepidet, -käärvart ja -raamikallutusdetaili.
Ohutut õhutamist!