Roto Patio Inowa | 400 liigutab ka raskemaid raame

monika-mannik
Monika Männik
Roto

Uue suluselahendusega saab liigutada kuni 400 kg kaaluvaid lükandraame.
Trend aina suuremate ja raskemate avatäidete poole koormab eelkõige suluseid. Seetõttu on Rotol nüüd välja töötatud ka lahendus lükandelementidele, mille liikuva raami mõõdud võivad olla isegi laiusega kuni 3000 mm ja kõrgusega kuni 3600 mm ning kaaluda senisest lubatud kaalust poole rohkem – kuni 400 kg. Tootegrupis „Retract & Slide“ (ristisuunaline avanemine ja liugumine) on see esimene omataoline lahendus ning nüüd on see lõpuks saadaval ka Eesti turul.
Süsteemi saab rakendada kõikidele akna­materjalidele (PVC, puit, alumiinium, puit-alumiinium). Kasutades seda koos eelmise, kuni 200 kg kaaluvatele raamidele mõeldud Roto Patio Inowa | 200 variandiga, saab nüüd valida lahenduse nii väiksematele lükandakendele kui ka ülisuurtele ja rasketele elementidele. Süsteemi lai kasutusala ulatub eramutest ja korterelamutest kuni suurlinnade kõrghooneteni, kus võib esineda väga suur müra- ja tuulekoormus.

Patio Inowa | 400 süsteemi iseloomustab suurte ja raskete lükandelementide hõlbus liigutamine tänu uue konstruktsiooniga tugevatele rullikukelkudele ja stabiilsetele, kergelt liuguvatele rullikutele ja kuullaagritele. Rullikukelkudele on lisatud harjad, mis ei lase siinil määrduda ja neid on võimalik juhtsulguri poolsest küljest -1 kuni +3 mm üles-alla reguleerida. Stabiilsust ja tihendisurvet lisavad spetsiaalsed stabilisaatorid, mis paigaldatakse raami alaossa. Uudne on ka sulgurtappide lahendus – seniste ekstsentriktappide asemel kasutab uus süsteem kuullaagritel põhinevaid K-sulgurtappe.
Kõikide riivistuspunktide juhtimine 200 mm käepidemest ja raami ümbritsev tihend tagavad süsteemi absoluutse tiheduse ka ekstreemsetes ilmastikuoludes. Lisades turvakomponente on võimalik saavutada turvalisusklass RC 2, samuti saab lisada kaabeldusega magnetandureid lükandelemendi avatud ja suletud oleku jälgimiseks. Madal lävepakk vastab barjäärivaba ülemineku standardile DIN 18040.
Aknatootjatele mõeldes on Roto lihtsustanud ka tootmisprotsessi, kasutades optimaalset kruvide arvu, pakkudes läbimõeldud abitööriistu ning vähendades lao- ja logistikakoormust Roto NX sulusesüsteemi komponentide kasutamisega. Spetsiaalse kallutuskaitse kasutamisel saab raami formaati tõsta seniselt maksimaalselt kõrguse ja laiuse suhtelt 2:1 kuni suhtele 3:1. Ohutust ja kasutusmugavust lisab Inowa | 400 puhul SoftStop-piduri kasutamine, mis ei lase raskel elemendil liiga suure hooga avaneda ja sulguda. Peab ainult silmas pidama, et kallutuskaitset ja SoftStop-pidurit ei saa korraga kasutada.
Toote juurutamisel pakub Roto eelnevat koolitust ja teeb eelneva profiilikontrolli, et pakkuda tootjale kindlustunnet süsteemi ja profiili kokkusobivuses. Eestikeelset lisateavet ja dokumentatsiooni lingid leiad Roto veebilehelt.