Eukalüpti liimpuit lisandus tootevalikusse

Meie Läti koostööpartneri GBM SIA tootevalikusse on lisandunud uus puiduliik eukalüpt Red Grandis. Red Grandis on saematerjal, mis pärineb eukalüptipuust Eucalyptus Grandis ninf mis on kasvatatud FSC sertifikaadiga istandustes. Looduslikult kasvab Eucalyptus Grandis troopilistes maades, seda võib peamiselt leida Lõuna-Ameerikast ja Austraaliast. Puit tarnitakse enamasti Lõuna-Ameerika piirkondade istandustest, mille garantiiks on 100% FSC poolt sertifitseeritud tarneahel. Puu lõigatakse istanduses umbes 20 aasta vanuselt kui tüvi on saavutanud 50-60 cm läbimõõdu.

Red Grandis on premium-kvaliteediga puit, see on stabiilne, vastupidav, lihtsasti töödeldav ning hästi liimitav, keskmise tihedusega 570 kg/m³. Puit on roosaka varjundiga ja oma tiheduselt ning struktuurilt võrreldav mahagoni ja kirsiga.

Red Grandis sobib kasutamiseks nii sise- kui välistingimustes. Kuni 5 meetri pikkuse oksavaba materjalina leiab see laialdast kasutust ukse-, akna- ja trepitööstuses, samuti on see hinnatud materjal ka näiteks parketi ja mööbli valmistamisel ning saunade ehitusel.

Red Grandis on saadaval nii lamellidena kui sobivas mõõdus liimpuidu toorikuna.

Lamelli mõõdud:
– paksus 26 või 32 mm
– laius 150-350 mm
– pikkus 3-5 m

Tauno Põldma
müügijuht

Eukalüpt meenutab oma välimuselt väärispuitu