Spilka aknasüsteemid teevad maailma rohelisemaks

Inglismaa akna- ja ukse mudelid on alati erinenud omal moel vana Euroopa omadest. Erisused sulustuses on püsima jäänud ka tänapäeval. Kui meie regioonis pööratakse avatäidete puhul suuremat tähelepanu soojapidavusele ja timmitakse U-väärtust, siis Suurbritannia turul peetakse rohkem lugu vihma- ja tuulepidavusest. Sulusele ja käepidemetel on tavapärasest kõrgemad soolatestinõuded, kuna ookeani ranniku piirkonnad ongi nende koduturg.

Suurbritannia turu tarvis läbis äsja kohalikud testid greenteQ Q-Smart välisukse nutikäepide, millest oleme ka varasemalt ühes oma lehenumbris juttu teinud (Blusafe nutikäepide nime all). Saime tookord rohket tagasisidet hulga küsimuste näol. Suurem osa neist küsimustest väljendas kõhklusi, kuidas selline tehnika ennast ikkagi meie talvetingimustes vastu peab. Tegu on siiski õrna elektroonikaga nagu patareidega sõrmejäljelugeja.

Kas see tegelikkuses kannatab ka lund ja pakast? Sellele küsimusele vastamiseks paigaldasime hiljuti ühe eksemplari kesk-Eestis asuvale kodule, keset metsa ja lund. Sellest kui hästi või halvasti Q-Smart käepide ennast üleval peab Eesti talves, saate lugeda juba meie kliendilehejärgmistes numbrites.

Priit Künnapuu tootejuht
Priit Künnapuu