Aluprof BIM on tõhusa teabevahetuse võti

Aluprof on üks juhtivaid alumiiniumsüsteemide tootjaid Euroopas. Ettevõtte põhiväärtusteks on oma toodete ja kasutatavate tehnoloogiate pidev arendamine.

Heiki Rüüt
tootejuht

Et turul on kasvanud vajadus pakkuda BIM-objekte, otsustas ettevõte juurutada ja arendada oma organisatsioonisiseselt BIM-tehnoloogiat.

Aastal 2019 asutati BIM-osakond tooteteekide loomiseks ning nende haldamiseks sise- ja välisplatvormidel. Lisaks propageerib BIM-osakond perioodiliste koolituste kaudu BIM-i kasutamist ehitusvaldkonnas. Hetkel tegeleb BIM-osakond projekteerijate toetamisega, luues BIM-objekte viiele platvormile: AutoCAD, Revit, 3ds Max, Archicad ja Sketchup.
Kõik failid on loodud sisemise Aluprof BIM Standard dokumendi alusel, mis põhineb rahvusvahelistel ISO-19650 standarditel. Tänu selles sisalduvatele standarditele, meetoditele ja protsessidele on see tõhusa teabevahetuse võti. Samas on see ka hea tava, mida projektimeeskond kasutab efektiivse töö ja lõpptoote kõrge kvaliteedi tagamiseks.

Aluprofi süsteemide BIM-objekte saab alla laadida saidilt aluprof.com vahekaardilt Catalog for Architects või saidilt bimobject.com. Kui vajate individuaalseid süsteeme, võtke ühendust BIM-osakonnaga e-posti teel või telefonil +48 (33) 81 95 130