BAU messist kokkuvõtvalt

Jan Põldver
Jan Põldver
tootejuht

Pärast nelja-aastast pausi oli maailma juhtiv arhitektuuri, materjalide ja süsteemide mess BAU tagasi pildil suurepärase tulemusega. 17.-22. aprillil Messe Müncheni messikeskuses toimunud üritust väisas kokku umbes 190 000 külastajat, osales 2260 eksponenti (2019: 2250) 49 riigist (2019: 45 riiki).

Poole messi pealt jõudis külastajate arv peaaegu 2019. aasta tasemele. Positiivset suundumust pidurdasid aga sümboolsed streigid Saksamaa lennujaamades ning regionaalses ja kaugliinide ühistranspordisüsteemis. Neist tagasilöökidest oli BAU siiski väga edukas. BAU Insights 365-päevane tööstusplatvorm, mis loodi vaid kaks kuud tagasi, oli samuti suureks hitiks – ehitustööstuse uut veebiportaali kasutas iga päev kuni 40 000 inimest.

„BAU on taas tõestanud, et on ja jääb ehitussegmendi kõige olulisemaks uuenduste- ja esindusürituseks. Vaatamata neli aastat kestnud vahepausile osales seekord Münchenis rohkem ettevõtteid kui kunagi varem. See kõneleb väga positiivsest vastukajast messidele, eriti juhtivatele rahvusvahelistele messidele, nagu oli näha ka 2022. aastal,” võtavad messi kaasjuhid Reinhard Pfeiffer ja Stefan Rummel BAU 2023 kokku.

Väga head hinded eksponentidelt ja suur rahulolu külastajatega

BAU edukat tagasitulekut peegeldab ka arvamusuuringute instituudi Gelszus ­korraldatud küsitlus, kus 93 protsenti eksponentidest hindas messi heaks kuni suurepäraseks. 91 protsenti usub, et sellel on õige messi iseloom. 90 protsenti eksponente andis kõrgeima hinde ürituse kvaliteedi ja 89 protsenti külastajate rahvusvahelisuse eest.

BAU 2023 kohta andsid ka külastajad taas parimad hinded, sest 98 protsenti vastanutest hindas messi heast suurepäraseni.