ESSVE lengikinnitused teevad paigaldustöö lihtsamaks

Mehis Tiitsar
tootejuht

VBH tootevalikusse on lisandunud suur valik ESSVE paigaldustarvikuid, saadaval on nii lengikruvid kui ka lengihülsil põhinevaid lengikinnituse lahendusi. Mõlemasse süsteemi kuuluvad uuenduslikud tööriistad ja tarvikud, mis muudavad paigaldustöö turvalisemaks ning lihtsamaks. ESSVE-süsteemid on välja töötatud koostöös Põhjamaade ehitajate ja aknapaigaldajatega, et kindlustada proffide nõudmistele ning vajadustele sobivad lahendused.

INDU-PROG lengihülss

See on lengihülss, mis sobib kõikidele lengimaterjalidele ja võimaldab täielikult reguleeritavat paigaldamist. Toode sobib kasutamiseks puidust, plastist, alumiiniumist ja terasest lengides. Hülsi ülalserval on ka freeskannad, mis süvistavad vajaduse korral hülsi lengi sisse. INDU-PROG lengihülss on saadaval kahes pikkuses. Kergemate akende, uste paigaldamiseks ja kuni 13 mm vuugi laiuse puhul sobib 28 mm lengihülss. Kui paigaldad raskemaid välisuksi, suuremaid aknaid või klaasvaheseinu ja vuugi laius on kuni 23 mm, siis vali 38 mm pikkune hülss. Kui vuugi laius on veel suurem, kasuta distantsseibi.

Distantsseib ja rõhujaotusseib

Distantsseibi ülesanne on tagada korrektne paigaldus, kui lengi ja seina vahele jääb liiga suur vahe ning hülss ei ole piisavalt pikk. Lisaks distantsseibile on saadaval ka rõhujaotusseib. Rõhujaotusseibi tuleb kasutada siis, kui paigaldad raskemaid pakette puitu või poorsesse materjali. See aitab vältida olukorda, kus lengihülss võib materjali sisse vajuda.

Lengikruvi PROGRAMA PLUS

Lengikruviga paigaldus sobib kasutuseks renoveerimisel ja ümberehitamisel. See on paindlik süsteem, mis aitab vanades majades reguleerida uksi ja aknaid. Lengikruvid on saadaval mitmete pikkustega, mis võimaldab mugavalt paigaldada ka olukordades, kus akna/ukse ümber olevate avade laiused on erinevad. PROGRAMA PLUS on lengikruvi, millel on kuni 61% suurem pöördemomendi taluvus võrreldes traditsioonilise lengikruviga. Selle ümbertringi keermestatud hülss vähendab kuni poole võrra hülsi ülekeeramise või purunemise ohtu. ­PROGRAMA PLUS on valmistatud tugevast materjalist, et vähendada hülsi mõranemise ohtu. Võrreldes tavalise lengikruviga on PROGRAMA PLUS kuni 42% tugevama hülsiga.

LENGIKRUVI L

Lengikruvi L sobib väiksemate akende ja kergemate siseuste paigalduseks nii uusehitistes kui ka vanemates majades. Paigaldamine on kasutajasõbralik ja käib ühe sammuga. Lisaks ei nõua paigaldus spetsiaalseid tööriistu. Lengi reguleerimisel tuleb ainult kruvi sisse- või väljapoole keerata. Kui teed paigaldust puitu või betooni, kus kasutatakse tüüblit, vali terava otsaga lengikruvi L. Metalli puhul vali puurotsaga lengikruvi L, mille puurimisvõime on 2,0 mm.

TASEMEKRUVI

Aknalengide paigaldus ei pea olema keeruline. Kiile ja klotse on võimalik asendada tasemekruviga. Tasemekruvi on lihtne reguleerida, et leng oleks õigel kõrgusel. Lengi reguleerimisvahemikuks jääb 7-35 mm. Toote patenteeritud suur kruvipea takistab kruvi vajumist lengi sisse ja kiulõiketera aitab vältida pragude tekkimist. Lisaks tagab kruvipea, et leng reguleerimise käigus ei nihkuks.

LENGIFIKSAATOR

ESSVE tootevalikus on ka lengifiksaator. See toode aitab kindlustada, et leng jääb avasse tsentreeritult. Fiksaatorid lihtsustavad lengi reguleerimist enne kruvide paigaldust. Lisaks veel aitab kindlustada, et leng püsib kruvide paigaldamise ajal õiges asendis ja vähendab järelreguleerimise vajadust.
Lisaks eelnevalt tutvustatud toodetele on meie valikus saadaval veelgi rohkem kinnitusvahendeid lengikinnituslahendustele. Nende hulgas lengipaigaldusvõti, vuugivaht ja tüüblid betoonile, kergbetoonile ja tellistele.