MACO INSTINCT – midagi täiesti uut uksetootjale

Mart Uustalu
Maco esindaja

Oleme uste lukustusmehhanismide arengus harjunud nägema pigem väikeste sammudega toimuvaid täiendusi-modifitseerimisi asjadele, millest oleme teadlikud pikka aega. Seadke ennast nüüd valmis üllatuseks, sest MACO INSTINCT-iga on kõik täiesti uutmoodi.

Tegemist on unikaalse, mitme eraldiasetseva lukustusmooduliga – süsteemiga, mis on MACO nägemus ukselukust 21 sajandil. Milles seisnevad uuendused?

Sõltumatud lukustusmoodulid

INSTINCT ei ole tavaline lukk. Üksikud lukustusmoodulid ei ole seotud pika lukulatiga, vaid on omavahel ühendatud kaablitega. Seetõttu on võimalus paigaldada moodulid mitte ainult vertikaalsele servale, vaid sisuliselt igale poole ukselehe servas. Ühtlasi võimaldab toota ka ebatavalise kujuga uksi, näiteks trapetsikujulisi või hulknurkseid. Lisaks saab ühes ukses kasutada kuni 8 moodulit, mis tähendab koguni 8 lukustuspunkti ja see oleks juba seninägematu turvamõõde.

”Hobusepea” mehhanism

INSTINCTi töö põhineb lukustusmehhanismil, mille kuju meenutab hobusepead, siit ka selline nimetus. Tänu sellele on lukustamise suund võrreldes traditsiooniliste lukkudega 90 kraadi vastupidine: mitte paralleelselt ukselehega, vaid risti: see lahendab ukse lukustamisel tihendile tarviliku surve andmise tehniliselt paremini ja võimaldab seeläbi kõrgemate sooja- ja helipidavusparameetrite saavutamist.

Täielikult elektrooniline juhtimine

INSTINCT muudab radikaalselt tavapäraste mitmepunktiliste lukkude klassikalisi tööpõhimõtteid- siin puudub lukusilinder.
Juhtimine on täiselektrooniline nii spetsiaalse INSTINCT-rakenduse, koodipaneeli või ka juurdepääsu kontrollisüsteemide kaudu. MACO INSTINCTi puhul on võtmeks nutitelefon, sõrmejälg või kood. Disainerid on hoolitsenud kasutaja täieliku turvalisuse eest: kogu süsteemi lahutamatuks osaks on UPS, mis võimaldab elektrikatkestuse korral ust kuni 100 korda avada ja sulgeda.
Rakenduse INSTINCT kasutamine avab kasutajale täiesti uued võimalused: ­lubade andmine üksikutele pereliikmetele, ühekordsete juurdepääsukoodide saatmine, päeva/öö funktsiooni aktiveerimine ja deaktiveerimine.

Täiesti uudne disain

INSTINCT on saadaval erinevates värvides, mida saab erineval viisil kombineerida. Kassette saab ideaalselt sobitada puidust, alumiiniumist või PVC-st valmistatud ustega. INSTINCT-i saab peaaegu nähtamatult in­tegreerida või siis vastupidi – värvikana esile tuua. Hetkel on nii mooduli korpused saadaval kolmes värvitoonis: must, hall ja valge, mida saab omavahel vabalt kombineerida.

INSTINCT sobib nii ühe- kui ka kahepoolsetele ustele, samuti sobib ideaalselt ka pöörd­uste jaoks. Lahendust saab kasutada RC 2 klassi ustes (EN 1627-30). Süsteemi saab kasutada alumiiniumist, puidust ja PVC-ustele.

vaata siit: https://www.maco.eu/en-INT/Products/Doors/Instinct