Ai, tüütud sääsed! Käes on putukavõrkude ja ruloode aeg

putukavõrk, õietolmuvõrk, putukavõrgu ruloo, Neher
Tauno Põldma
müügijuht

Kevad toob lisaks ilusatele ilmadele ja päikesele kaasa ka tüütud putukad. Kui teie akendel ja rõduustel ei ole veel putukavõrke, siis on viimane aeg pöörduda abi saamiseks oma aknatootja poole.
VBH tootevalikus on saksa tootja Neher Transpatec putukavõrk, Neher Polltec õietolmuvõrk, mis aitab lisaks putukate peatamisele ka allergikutel värsket õhku nautida, Neher plisseervõrk lükand- ja rõduustele ning greenteQ putukavõrgu rulood.

Neher Transpatec

Neher Transpatec-putukavõrke iseloomustab hea läbipaistvus ja õhuläbilaskvus. Transpatec-putukavõrgud on suure rebenemiskindlusega, mis teeb neist kestliku toote. Transpatec-putukavõrgud on peaaegu nähtamatud, tänu millele säilitavad aknad ja uksed oma väljanägemise ja väljavaate ka peale putukavõrkude paigaldamist olenemata sellest, kas võrk paigaldati sissepoole või väljapoole.

Transpatec putukavõrgu eelised:

  • erakordne läbipaistvus nii seest välja kui väljast sisse vaadates tänu imeõhukesele patenteeritud kõrgtehnoloogilisele kiule (Ø 0,13 mm) ja innovatiivsele kanga struktuurile
  • optimaalne võrgusilma suurus tagab suurema kaitse putukate eest võrrelduna tavalise klaasfiiber võrguga
  • ca 140% parem õhuläbilaskvus võrreldes harilike putukavõrkudega
  • väga hea ilmastikukindlus ja pikaealisus tänu kõrgtehnoloogilistele materjalidele ja võrgu struktuurile
  • sobib kõikidele putukavõrgu tüüpidele nagu näiteks raamid, rulood, uksevõrgud ja lükandsüsteemid.

Neher Polltec

Neher Polltec on õietolmuvõrk, mida soovitame allergikutele. Polltec-õietolmuvõrk hoiab eluruumid praktiliselt õietolmuvabana ja lõpuks ometi saab kodus allergiavabalt hingata. Polltec-õietolmuvõrk on saadaval kahes laiuses: 120 cm ja 160 cm. Rullis on 50 meetrit. Toodet saab osta meetri kaupa.

Polltec-õietolmuvõrgu eelised:

  • hoiab eemale üle 99% muru- ja kasetolmust ning üle 90% peenemast õietolmust (näiteks nõges)
  • tagab ligi kolm korda parema õhu läbilaskvuse võrreldes harilike allergiavõrkudega
  • on maksimaalselt tihedad Neher profiilsüsteemides
  • on testitud ja auhinnatud ECARF kvaliteedimärgiga
  • topeltkaitse – lisaks õietolmule hoiab eemale kõik sääsed ja muud putukad

Neher plisseervõrk

Lisaks värskele õhule kipuvad avatud rõduukse kaudu tuppa ka tüütud tiivulised. Läbi aegade on putukate takistamiseks kasutatud erinevaid võrke. Õnneks ei pea enam leppima kohmakate ja visuaalselt ebaatraktiivsete lahendustega – kvaliteetne Neher plisseervõrk lükand- ja rõduustele hoiab häirivad putukad õues. Kokkuvolditavat plisseervõrku on lihtne paigaldada ja probleemivabana kasutada ka suurtel ja moodsatel terrassiustel. Neher plisseervõrk on valmistatud eriti rebenemiskindlast materjalist Vectran, mis on ka äärmiselt ilmastikukindel. Tänu atraktiivsele välimusele, kasutusmugavusele, ruumi­säästlikkusele ning vastupidavusele on Neher plisseervõrk muutunud eelis­tatumaks putukavõrguks Saksamaal. Neher plisseervõrguga on võimalik täita avad üheosalisena 3×3 m ja kaheosalisena 3×5 m.

greenteQ putukavõrgu ruloo

greenteQ putukavõrgu ruloo on taskukohane ja funktsionaalne lahendus akendele. Tegemist on mõõtulõigatava valmistootega, mille laiuste vahemik on 500-2000 mm ja kõrguste vahemik 700-1680 mm. Paigaldus ja mõõtulõikamine on lihtne ja kiire ning juhtribal olev harjas tagab putukavõrgu ühtlase tiheduse terves perimeetris. Putukavõrgu ruloo kasutamise teeb tõeliselt nauditavaks spetsiaalne pidurdusmehhanism, mis muudab putukavõrgu avamise ja sulgemise äärmiselt sujuvaks. Putukavõrgu ruloo on kasutatav kõikidel aknatüüpidel ning standardmõõtudes komplekte saab paigaldada enamikule aknasuurustele. Värvivalikus on standardvalge RAL 9016, matt-tumepruun RAL 8017 ja antratsiithall RAL 7016 ruloo.

greenteQ putukavõrgu rulool on kolm paigaldusvõimalust:
a – ruloo kinnitatakse sisemisele või välimisele aknapalele
b – sissepoole avaneva akna puhul kinnitatakse ruloo akna lengi välisküljele
c – väljapoole avaneva akna puhul kinnitatakse ruloo akna lengi siseküljele