Natuke spordijuttu – Tabasalu jalgpalliklubi

Indrek, mis põhjusel oled sina ja VBH juba ligemale 10 aastat toetanud Tabasalu jalgpalliklubi? Mis on ajendanud sind seda tegema?
VBH alustas toetamist juba mõnda aega tagasi ja selleks on olnud kolm erinevat põhjust. Esmalt see, et minu mõlemad pojad, Sten ja Mark olid sisse võetud jalgpallist kui ühest kõige kaasakiskuvamast pallimängust ja et staadion oli ka lähedal, siis oli see loomulik asjade käik, et nad läksid Tabasalu jalgpalliklubisse ja alustasid treeninguid. Kui minult kui lapsevanemalt küsiti abi toetamisel, siis sai õlg alla pandud ja toetatud.
Teiseks  tähtsaks põhjuseks olen aga pidanud seda, et olen ise elanud suure osa oma elust Tabasalus –  kolisime perega Tabasallu, kui olin 3aastane ehk 1975. aastal, ja sellest ajast saadik on süda olnud Tabasalus, kus elavad siiani ka minu vanemad ja mina ise.
Kolmandaks ja vast kõige tähtsamaks põhjuseks on minu arvates see, et Tabasalu jalg­palliklubi üheks põhirolliks ja -eesmärgiks on oma tegevusega hoida noored eemal alkoholist, narkootikumidest ja muust halvast. Selge on see, et kui kodukohas aktiivset tegevust pole, aga noortel ju käed ja jalad sügelevad ning lolluste genereerimine on sellises olukorras oi-kui-kiire tulema. Kui Tabasalu jalgpalliklubi saab kas või mõne noore päästa halvast teest, siis see on oluliselt tähtsam minu jaoks, kui see, kas Tabasalu jõuab  Eesti Meistriliigasse ja mitmendal kohal hooaeg lõpetati.
Mul on hea meel, Indrek,  et sa sellele olulisele punktile viitasid – spordiklubidel ja treeneritel on märkimisväärne roll meie laste elus. Spordiga tegelevatel lastel on ringi hängivatest eakaaslastest kordades vähem aega lollustega tegeleda, see on selge, aga kui treeneriteks on veel sellised fantastilised inimesed nagu JK Tabasalus, kes on noormängijatele tihti kolmanda lapsevanema eest, see on nagu jackbot.  
Natuke ka numbritest. Aasta alguse seisuga treenib klubis 350 koolilast ja ligi 100 lasteaialast. Klubil on ka esindusmeeskond ja -naiskond, kus mängivad peamiselt klubi enda kasvandikud. Meeskond pallib esimest hooaega esiliigas ja naiskonnal jookseb teine hooaeg meistriliigas. Saavutusspordi kõrval panustab klubi ka harrastajatesse, sest lapsed peavad saama treenida ja võistelda vastavalt oma oskustele ja võimetele.  
Veel paar üllatavat fakti, mida paljud kindlasti ei tea – JK Tabasalu noortetöö juht on legendaarne Marko Kristal isiklikult. Meeskond alistas eelmisel hooajal veel esiliiga B-s mängides Tipneri karikavõistlustel kahekordse Eesti meistri Nõmme Kalju, mis ajas Eesti jalkamaastiku korralikult vahule. Üks vahva fakt lisaks – klubi suurimate toetajate (Rademar, VBH, Stokker, Coop Harju, Eventtents, Rivalab) lapsed, vaid ühe erandiga, on kõik mingil hetkel JK Tabasalus mänginud. 
 Aitäh, Indrek, et hoolid ja toetad!
Kui ka sina tunned, et tahad toetada Tabasalu Jalgpalliklubi ja tahad aidata, et noored õigel rajal oleks, siis võta ühendust Madleniga aadressil ­
. Tabasalu jalgpalliklubil on tähtis roll küla elus ja soovin neile ikka jõudu, entusiasmi ja rõõmsat meelt!
Olge tublid. Üks sats – üks süda!