Adleri veebaasilisi pinnakatteid testiti Tsenteris

Janno Liiva tootejuht
Janno Liiva
tootejuht

Võrumaal, Tsenter-keskuses, toimus 10 ja 11. oktoobril praktiline koolitus-infopäev teemal „Vesibaasil pinnakatted on tulevik“, kus tutvustasime mööblivalmistajatele Austria värvitootja ADLER-Werk Lackfabrik Johann Berghofer GmbH & Co KG kaasaegseid uuenduslikke veel baseeruvaid pinnakatteid. Adleri tootearendajad on pikaaegse kogemusega ning kasutades tänapäevaseid tooraineid on loodud uue põlvkonna värvid ja lakid, millega kaetud pindade vastupidavus on sama hea kui lahustipõhiste värvide puhul.

Infopäeval käsitlesime erinevaid teemasid:
– alusmaterjali valik ja nõuded
– Adler Bluefin-tooteseeria uudistooted
– 1K vesibaasiline kemikaali- ja kraape­kindel lakk
– Bluefin Smart – ühe kihiga täismatt sametine tulemus ja väga hea kulumiskindlus
– Bluefin Pigmores 4in1 – pinnavärv, mis pakub täislahendust ühe tootena
– Bluefin Pigmosoft – uus innovaatiline kattev pinnavärv: täismatt, iseparanev, sõrmejälje vaba
– vesibaasiline positiivefektpeits – universaalselt kasutatav vesipeits, pihustatav lahustipeits
– viimistletud pindade omadused ja nende hindamine.

Koolitusel osalesid huvilised mööblitootjad, kes said toodetega tutvuda ja neid hinnata praktilise töö käigus. Infopäeva korraldamisvõimaluse andis meile Võrumaal asuv Tsenter-keskus, mis on puidu- ja mööblitootmise kompetentsikeskus ja mille peamine fookus on olnud viimistlusel ja sellega seotud tegevustel – koolitused, töötajate väljaõpe, praktilised õppepäevad ja rakendusuuringud. Viimastel aastatel on Tsenter aga loonud alused tootearenduse valdkonnas tegutsemiseks, seda väljaspool Eestit asuvate klientide jaoks. Tsenter on Võrumaa haridus- ja tehnoloogiakeskuse Ewers struktuuriüksus.

Täname omalt poolt kõiki osalejaid, Tsenteri lahket peret ja Adleri tehnikuid.