Rahulolust ja kinkimisest

Indrek Sauga
Indrek Sauga
Juhataja

Aasta 2023 hakkab läbi saama ja koos sellega on lõppemas ka VBH 30. juubeliaasta. Käes on aeg teha tagasivaade ning tänada teid kõiki. Kuidas aasta on läinud? Võib vist üsna kindlalt öelda, et ka selle aasta väljakutsed on erinenud eelmistest ning pannud meid proovile nii inimestena kui ka organisatsioonina. Usun, et oleme ilusasti hakkama saanud.

Täna on kõikjalt kuulda uuest kriisist, mis räsib eriti tugevasti ehitussektoris tegutsevaid ettevõtteid. Nii see on, aga olen nõus ka pressis kajastatud mõtetega, et tegemist on küll raske olukorraga, aga see ongi tegelikkus, head ajad vahelduvad raskemate aegadega. Kas seda kriisiks nimetada, ma ei tea. Alles see oli, kus kõik firmad raporteerisid parimatest tulemustest läbi aegade, kinnisvara tehingud tegid rekordeid jne. Mis parata, igale tugevale peole järgneb korralik pohmelus oma iivelduse, peavalu ja muude sümptomitega. Tuleb ära kannatada, valmistuda, kohanduda ja edasi tegutseda. Mina olen kindel vähemalt kahes asjas: esiteks – uus stabiilne majandus ja võimalik majanduskasv saabub, selleks tuleb valmis olla. Praegu on hea aeg läbi mõelda, kuidas tegutseda siis, kui nõudlus jälle kasvama hakkab. Teiseks – edukad on nii täna kui ka tulevikus need ettevõtted, kelle juhtkond pöörab tähelepanu oma töötajatele, hoolib neist, hoiab neid ega viska neid rasketel aegadel üle parda. Nii nagu oli covidi-ajal, kui hakati inimesi hoogsalt koondama ja pandeemia lõppedes ei olnud enam kedagi, kellega kasvanud nõudlust täita. Hoidke oma inimesi!

Järgmine mõte, mida tahaksin teiega jagada. Mõni aeg tagasi sain jõusaalis kokku oma tuttava koolitaja Peep Vainuga. Ta küsis minult küsimuse, mis pani mind mõtisklema ja olen seda enda käest mitmel korral hiljemgi küsinud: „Indrek, oled sa täna rahulolevam oma eluga kui iial varem või kui sa oled olnud kunagi rahulolevam, siis miks? Mis sa oled teinud selle jaoks?“ Lisan siia juurde veel – mida ma peaksin tegema või tegemata jätma, et oleksin 2024. aastal rahulolevam kui täna?

Kohe on jõulud ja kingituste tegemise aeg. Nagu alati kerkib ka tänavu üles küsimus, mida kinkida oma lähedastele? Aga miks mitte teha seekord kingitus ka iseendale? Mina kinkisin endale järjekordse tervisekontrolli, et olla kindel, kuidas minu füüsilisel tervisel läheb. Synlabi laboris küsis arst, kas tõesti tulin ise ja vabatahtlikult siia oma tervist kontrollima. Suurem osa mehi tuleb alles siis, kui häda väga suur või kui naine käekõrval kohale toob. Mehed, võtke ennast kokku ja tehke endale kingitus, kontrollige oma tervist. Ja miks mitte kinkida selline kingitus ka oma heale sõbrale, elukaaslasele, sest igasuguseid sarvilisi ja sõralisi haigusi saab oluliselt paremini ravida, kui need on avastatud varajases staadiumis.

Ka sel aastal jätkame oma vana traditsiooni ja toetame taas Peeteli kogudust. Oma klientidele, tarnijatele ning konkurentidele mõeldud jõulusoovi avaldame selle lehe vahel ja teie kõigi nimel annetame jõulukaartide raha Peeteli kogudusele.

Soovin kõigile ilusat jõuluaega, aega iseenda ja oma lähedastega koos olemiseks ja julgust uute eesmärkide ja soovide sõnastamisel. Aitäh koostöö eest ja head uut koostööd 2024. aastal!

VBH nimel
Indrek Sauga