Uus tulija Siim Teppand

Meil on rõõm tervitada uut tulijat VBH Estonia sõbralikus peres – Siim Teppandit. Siimu valdkonnaks on katusetarvikud. Allpool uurime lähemalt, mis mehega ka tegu on.

Räägi veidi iseendast – kes Sa oled, kust tuled, mida õppinud oled ja mida varem teinud?
Pean ennast Tallinna poisiks, küll aga enne kooliaega sain vabalt ringi joosta ühes Raplamaa külakeses. Ülejäänud nooruspõlve lidusin ringi jalkaplatsil ja eks on siin ka muud sporti tehtud. Olen jupikaupa õppinud erinevaid asju, füüsikast programmeerimiseni, tootmisest ehituseni. Tööalaselt olen teinud nii uksi-aknaid kui ka maju.

Sinu esimesed muljed VBH-st ja uutest kolleegidest?
Esmased muljed on väga positiivsed. Nii nagu VBH-s tooteid, on siin ka inimesi – väga erinevaid – igatahes on neid, kellelt õppida, küllaga. Ootan huviga saabuvaid talvepäevi.

Mis Sind selle töö juures võlub?
Lühidalt – kvaliteetsete lahenduste juurutamine ja pakkumine.

Mida teed vabal ajal, on Sul hobisid?
Heh… vabal ajal… ehitan siin ja remondin seal, laps on kaheaastane… Kui vähegi võimalik, püüame metsa jõuda. Kui päris metsa ei jõua, siis vähemalt discgolfi rajale. Natuke saab ka töötoas nokitseda, meisterdada. Piljardit ja isegi lauamänge mängin hea meelega.

Mis Sul silmad särama paneb?
Uued võimalused, elegantsed lihtsad lahendused ja õnnestumised.

Mis Sind vihastab?
Hoolimatus ja üle jala tegemine, teinekord nendel samadel põhjustel siis ka mina ise – eks järgmine kord püüan jälle paremini.

Mida viimati lugesid? Mida soovitad teistel lugeda? Mis raamat on Sind kõige rohkem muutnud?
Ilukirjandus on mõneks ajaks jäänud tahaplaanile. Praegu keskendun õpikutele. Teistele soovitan muidugi rohkelt lugeda – igast raamatust on võimalik midagi leida ja miski jääb ka külge. Ma ei arva, et mingi üks teos mind kuidagi eriliselt puudutanud on.

Mida hindad kolleegides?
Inimestes üldiselt hindan avatust ja ausust. Tööst ja kolleegidest rääkides hindan professionaalsust ja täpsust.

Elu ei ole alati lust ja lillepidu. Mida teed, kui Sul on olnud raske päev?
Väike uinak enamasti aitab:). Aga kindlasti aitab õueminek (telefon jäta koju!).

Millisena näed oma tulevikku? Mis Sa 5 aasta pärast teha tahad? Sinu ees­kujud-iidolid?
Muinasjutulisi iidoleid mul pole ja 5 aastat ette enam ka mõelda ei julge. See muidugi ei tähenda, et mul pole laiemat visiooni, mille poole vaikselt liigun, ja püüan iga päev olla natuke parem kui eile.

Kas Sul on unistusi või eesmärke, mida tahad elus kindlasti ära teha, kuhu jõuda või mida kogeda?
Ega ma palju ei taha – üks väike rahulik talu suure aida, lamba, uisuplatsi ja krossirajaga. Et töö ikka otsa ei lõpeks ja saaks rohkelt lund lükata.