VSThermo soojusisolatsioon Ukraina tootjalt

Mehis Tiitsar
Mehis Tiitsar
tootejuht

VBH tootevalikusse lisandus uus tootesari VSThermo Ukraina firmalt Olis. Firma Olis on tegutsenud Ukraina aknaturul akende projekteerimise ja paigalduse alal alates 1995. aastast. 2017. aastal loodi oma tootearendus ja alustati esimeste vahtpolüstüreenist soojusisolatsiooni profiilide tootmist, mis on mõeldud akna- ja uksekonstruktsioonide ning seina- ja põrandakonstruktsioonide ühenduskohtade soojapidavuse parandamiseks.

Tänaseks on tooteportfellis seitse erinevat paigaldus- ja alusprofiili ning uute toodete arendus käib vastavalt klientide vajadustele ja ehitusturu nõudmistele.
VSThermo soojusisolatsiooni profiilidel on mitmeid olulisi disainieeliseid. Kõik profiilid on universaalsed, mis võimaldab valida sobilikud tooted peaaegu igale profiilisüsteemile ja seda nii PVC-st kui ka alumiiniumist avatäidete süsteemidele. Kõik termoprofiilid on pikkusega 1180 mm ja mõlemas otsas on jadamisi jätkamiseks ühendustapid.

Kuna meie avatäidete tootjad kasutavad väga erinevaid profiilisüsteeme, siis siinkohal tulebki kasuks VSThermo disainilahendus. Profiilid on disainitud selliselt, et neid saaks kasutada leidmaks sobilik asetus vastavalt aknaprofiili kujule, võimaldades seeläbi leida alusprofiilile parim asetus.
Lisaks on termoprofiile võimalik paigaldada üksteise otsa, saavutades sellega sobilik aknapaigalduskõrgus, kusjuures seda kõike võib teha kasvõi ehitusplatsil. Tihti võib tekkida mõni muudatus üldehituses, mis jäi avatäidete tellimisel tähelepanuta ja projekteeritud alusprofiili kõrgusest ehitusplatsil ei piisa.
Kõik profiilid paigaldatakse avatäite külge MS-polümeerliimiga ja kinnitatakse mehhaaniliselt kruviga. Tooteid on tulemuslikult testitud ka tunnustatud katselaboris IFT ­Rosenheim.