Renson Invisivent – kaval lahendus siseõhu parimaks kvaliteediks

Tauno Põldma
tootejuht

Elementaarne ventilatsioon tagab siseõhu kvaliteedi. Välja­tõmbe printsiibi kohaselt sunnib piisav kogus värsket pealetulevat välisõhku saastunud õhu hoonest eemaldama. Akende peale paigaldatud Invisivent tuulutusavade kaudu on värske õhu sissevool hoonesse püsivalt tagatud. Akende ventilatsiooniga siseneb hoonesse värske õhk loomulikul teel. Ainuüksi see eelis muudab investeeringu Invisivent aknaventilatsiooni väärtuslikuks, eriti kui on teada, et hoonete siseruumide õhu kvaliteet on enamasti kuni 10 korda halvem välisõhu kvaliteedist. Lihtsalt sellepärast, et selle meetodi kasutamisel on teil siseruumides kogu aeg tagatud tervislik õhu­kvaliteet. Hoonele paigaldatud Renson Invisivent ventilatsiooni­restid tagavad selle pideva värske õhuga varustamise ilma, et Invisivent tuulutusavad segaks visuaalselt fassaadi üldist välimust, pakkudes samas akustilist sumbumist ja aidates vältida ristventilatsiooni (ehk kahepoolset ventilatsiooni). Renson Invisivent akna tuulutusavad on projekteeritud nii, et need on fassaadi peidetud. Lisaks saab neid paigaldada akna ülaosale kiiresti ja täpselt ühe kompaktse ja õhukindla üksusena.

Näidisobjekt:

Renson Invisivent akna tuulutusavad sobitati ideaalselt Rotterdami kortermaja renoveerimisse.
Rotterdamis renoveeriti kaks 1930-ndatel ehitatud kortermaja. Vanad plastkarkassid asendati ja uued paigaldati Renson Invisivent akna tuulutusavadega, mis aitavad tagada tervisliku siseõhu kvaliteedi. 1980. aastatel paigaldatud vanad raamid rikkusid märgatavalt elamute algset disaini. Uued raamid pidid algse välimuse taastama ja nii pidi aknatootja Europrovyl hoolega jälgima, kuidas originaalilmet kõige paremini saavutada. Täiendavaks väljakutseks oli asjaolu, et hooned pidid vastama ka ettenähtud ventilatsioonialastele õigusaktidele pärast renoveerimist.
Ventilatsioonisüsteemi pidevaks varustamiseks värske õhuga ühe eluruumi kohta tuli akna tuulutusavad lisada spetsifikatsioonilehe järgi. Klaaspinna vähendamine ei olnud võimalik ja siin tuligi mängu Renson Invisivent. Selle asemel, et akna klaaspinda vähendada, oli võimalik paigaldada aknaraamide peale võimalikult silmapaistmatud tuulutusavad, säilitades samas optimaalse loomuliku valguse.
Lisaks valiti selle projekti jaoks Invisivent akna tuulutus­avade akustiline variant, mis on spetsiaalselt projekteeritud nii, et see vastaks akustilistele nõuetele kõrge müratasemega kesk­konnas, tagades samas korraliku ventilatsiooni. „Meie arvates on see partnerlus Rensoniga andnud atraktiivse lõpptulemuse ja rahuloleva kliendi,“ rõõmustab akna valmistaja.